09/03/24 - 19:28h

Ben Šelton: Verovatni neću igrati na OI, prenaporan je kalendar

 

Po svoj prilici, bez Amerikanca u Parizu.


Susret velikih nada svetskog tenisa, Bena Šeltona i Jakuba Menšika, pripao je Amerikancu 4:6, 6:3, 6:4.

Menšik je jedno od otkrovenja u protekla dva meseca sezone, Čeh se nedavno probio među 100 najboljih i u Indijan Vels je došao sa vajld kartom.

Dobro je počeo, dobio prvi set sa 6:4, ali je Šelton našao način da preokrene.

Šeltona u narednom kolu čeka Argentinac Fransisko Serundolo kojem je Aleksader Ševčenko predao meč posle 6:2, 3:1.

Nakon duela, polufinalista poslednjeg US opena je podelio utiske sa predstavnicima medija, i najavio da neće nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu.

-Prvi put sam igrao protiv mlađeg tenisera od mene ili nekoga ko nije blizu mene po godištu. Već sam igrao protiv Karlosa Alkarasa, Holgera Runea koji su godinu dana mlađi, i Artura Fisa, koji je godinu i po mlađi. Ali Menšik je tri godine mlađi i zaista je impresivno kako igra u tom dobu. Mnogo je bolji od mene kada sam imao 18 godina – rekao je Šelton, a onda odgovorio na pitanje o učešću u Parizu.

-Moraću još da razmislim, ali kako sada stoje stvari, verovatno neću igrati. Mnogo je naporan takmičarski kalendar u ovoj godini. Biću u Evropi dva meseca zbog Vimbldona, posle ću morati da se dobro pripremim za Ju-Es open. Između tih velikih takmičenja bih morao opet da igram na šljaci i to bi mi znatno pokvarilo pripreme za Flašing Medouz, jer želim da idem na sve pripremne turnire.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Ben Šelton, Masters, Masters u Indijan Vels, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.