11/06/15 - 15:04h

Belgijanka bolja od Boke (WTA Notingem)

 


Srpska teniserka Bojana Jovanovski poražena je u drugom kolu WTA turnira u Notingemu! Bolja od naše igračice bila je Belgijanka Janina Vikmajer rezultatom 2:0, po setovima 6:0, 6:4, nakon jednog sata i 8 minuta tenisa. Teniserka iz Belgije će se u četvrtfinalu sastati sa Amerikankom Riske.

B. Jovanovski04
J. Vikmajer66
Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski ni u petom susretu nije uspela da savlada Belgijanku, iako Janina nije baš u zavidoj formi i ne igra sjajan tenis u psolednje vreme. Ovo je bio njihov drugi susret na travi, a i prošle godine, u Birmingemu, bilo je maksimalnih 2:0 za Vikmajer.

U prvom setu Belgijanka je dominirala, nije dozvolila našoj igračici da se “upiše na semaforu”, a odličnim servisima nije joj pružila šansu ni da pokuša da vrati neki od brejkova. Janina Vikmajer je tri puta oduzela servis Bojani, a imala je čak šest situacija da to učini, te ubedljivih 6:0 posle takve igre ne čudi.

U drugom setu naša igračica podigla je nivo igre, ali je opet loše ušla u set. Vikmajer je napravila brejk u prvom gemu, ali je Bojana Jovanovski u četvrtom iskoristila svoju drugu brejk loptu i uzvratila istom merom za izjrednačenje – 2:2. Nastavak seta doneo je nekoliko dobrih servis gemova na obe strane, ali je potom Belgijanka, u devetom gemu, došla do brejk šanse, uspela je odmah da je iskoristi, a potom je materijalizacijom stečenog, postavila konačnih 6:4 u drugom delu susreta.

Janina Vikmajer će se u četvrtfinalu sastati sa Amerikankom Riske.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Bojana Jovanovski, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.