08/09/15 - 18:15h

Beker: U moje vreme Federer bi se loše proveo! (video)

 


Boris Beker, bivši nemački teniser, a sada trener prvog reketa sveta, Novaka Đokovića nema previše lepo mišljenje u pogledu novog udarca Rodžera Federera. Reč je o riternu na drugi servis protivnika koji je Švajcarac od nedavno počeo da upražnjava, a koji se na terenu pokazao vrlo delotvoran.

Boris Beker

Boris Beker

Švajcarski teniser igra poluvolej sa osnovne linije i odmah izlazi na mrežu. Federer je kasnije obelodanio da je taj udarac nastao sasvim slučajno na treningu sa Francuzom Benoom Perom, da mu se veoma dopao i da je odlučio da ga primeni i u takmičarskom meču.

U inervjuu za “Sky Sports” legendarni Nemac je kritikovao Federerov udarac, istakavši da u prošlosti Švajcarac ne bi imao uspeha sa takvom taktikom.

“Teniseri iz moje generacije bi ga pogodili servisom odmah u prvom meču. Mekinro, Konors, Lendl, pa čak i ja samo bismo mu poručili: ‘Rodžere, stvarno si sjajan, ali ako to ponoviš još jednom, krećem na tebe’. U moje vreme igrači ne bi zauzimali stav kao sada, to vam garantujem”, istakao je Beker u intervjuu.

Ukoliko niste, ovde možete videti kako izgleda Federerov novi ritern.

Federer plays a half-volley (SABR) return as commentators discuss it.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, ATP trka, Boris Beker, Intervju, Novak Djoković, Rodžer Federer, Tenis Video, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.