08/09/15 - 18:15h

Beker: U moje vreme Federer bi se loše proveo! (video)

 


Boris Beker, bivši nemački teniser, a sada trener prvog reketa sveta, Novaka Đokovića nema previše lepo mišljenje u pogledu novog udarca Rodžera Federera. Reč je o riternu na drugi servis protivnika koji je Švajcarac od nedavno počeo da upražnjava, a koji se na terenu pokazao vrlo delotvoran.

Boris Beker

Boris Beker

Švajcarski teniser igra poluvolej sa osnovne linije i odmah izlazi na mrežu. Federer je kasnije obelodanio da je taj udarac nastao sasvim slučajno na treningu sa Francuzom Benoom Perom, da mu se veoma dopao i da je odlučio da ga primeni i u takmičarskom meču.

U inervjuu za “Sky Sports” legendarni Nemac je kritikovao Federerov udarac, istakavši da u prošlosti Švajcarac ne bi imao uspeha sa takvom taktikom.

“Teniseri iz moje generacije bi ga pogodili servisom odmah u prvom meču. Mekinro, Konors, Lendl, pa čak i ja samo bismo mu poručili: ‘Rodžere, stvarno si sjajan, ali ako to ponoviš još jednom, krećem na tebe’. U moje vreme igrači ne bi zauzimali stav kao sada, to vam garantujem”, istakao je Beker u intervjuu.

Ukoliko niste, ovde možete videti kako izgleda Federerov novi ritern.

Federer plays a half-volley (SABR) return as commentators discuss it.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, ATP trka, Boris Beker, Intervju, Novak Djoković, Rodžer Federer, Tenis Video, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari