16/06/19 - 15:06h

Beker: Trebalo je ubediti Novaka da nije u pravu

 


Boris Beker je otkrio da je najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokvoića, želeo da nauči kako da ranije završi mečevi, kako bi bio u polufinalima i finalima bio odmorniji.


Twitter

Nemac je tri godine bio Novakov trener. Saradnju su završili krajem 2016. godine.

– Ne bih bio dobar trener u svojim dvadesetim ili tridesetim jer sam bio posvećen samo sebi. Kada sazrite kao osoba, onda su vam mnoge stvari jasnije. Kada sam trenirao Đokovića, bio sam potpuno posvećen tome da njega učinim boljim. Bilo je teško jer je već bio drugi na svetu i bilo je malo prostora za napredak. Ono što je još važnije, u takvim situacijama morate da radite na detaljima i ubedite velikog šampiona da u stvari nije u pravu. Njegov problem je bio taj što je mnogo puta igrao polufinala i finala grend slemova, ali uvek mu je trebalo tri ili četiri sata da savlada rivala i gubio je mnogo energije. Pokušavao sam da ga naučim kako da bude brži. Uvek bi stajao iza osnovne linije, fizički je bio poput zveri i jasno mu je bilo da može da pobedi svakoga. Ipak, trebalo mu je dosta vremena. A kada dođete u polufinale ili finale, onda ste umorni. Pokušao sam da ga naučim da igra bliže liniji, završava poene ranije i da bude brži. To nije lako jer morate da vežbate, nekada i pretrpite poraz. – kazao je Beker.

Novak je igrao na Rolan Garosu gde je u polufinalu poražen od Dominik Tima. Sada je na pauzi, a naredni turnir na kome će igrati je Vimbldon.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Boris Beker, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.