30/11/23 - 12:15h

Beker ostaje uz Runea: Najveća želja – pobediti Đokovića u finalu AO!

 

Kao što smo i pretpostavili, saradnje neće biti tako kratkog daha.


Foto: Getty Images North America

Mesec dana je prošlo od kada se Boris Beker priključio stručnom štabu Holgera Runea. Malo je vremena prošlo, ali se benefit vifi, ne toliko kroz rezultate koliko kroz utisak ostavljen na terenu u Parizu i Torinu.

Kriza jednog od najboljih mladih igrača sveta je definitivno prošlost.

Iako je najavljeno da će Beker biti uz Runea do kraja sezone, saradnja će se produžiti, i Nemac će biti njegov trener nadalje. Njihov prvi “zajednički” grend slem biće Australijan Open.

Za mene je mnogo važno da imam uz sebe nekoga ko ima veliko igračko iskustvo. Svaki put kada smo na treningu, naučim nešto novo. Kada god me nešto interesuje, pitam ga i dobijem odličan odgovor. Deliti vreme sa nekim ko je tako mlad bio među najboljima na svetu, zaista je fantastično Mnogo mi znači kada me neko takav razume. Ne može to mnogo ljudi. U svakoj godini sam do sada prolazio kroz teške trenutke i očekujem od njega da mi pomogne u tome. Od njega će zavisiti da li da uzmem odmor, da li da pojačam treninge, da li da ih smanjim. Moram i da naučim da budem psihološki još jači rekao je Danac o produžetku saradnje sa Borisom.

Na pitanje koja bi bila njegova najveća pobeda u 2024. godini, Rune je imao spreman odgovor:

U 2024. bih voleo da postignem odlične rezultate na betonu. Do sada mi je dobro išlo na šljaci, travi i u dvoranama, vreme je i za tvrde podloge napolju. Zato bi moj izbor bio da savladam Novaka Đokovića u finalu Australijan Openaodgovorio je najbolji danski teniser.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Boris Beker, Holger Rune, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.