16/06/23 - 11:37h

Beker: Novak treba da se fokusira samo na Vimbldon

 

Nekadašnji nemački teniser Boris Beker rekao je da Novak Đoković trenutno ne treba da bude fokusiran na osvajanje kalendarskog slema.


Beker

Novak je prošle nedelje došao do titule na Rolan Garosu i sada mu treba da slavi na Vimbldonu i US openu kako bi došao do kalendarskog slema.

– To bi bila greška, sa njegove tačke gledišta, da to sada učini očiglednim. Zato što znate šta se dogodilo prošli put: osvojio je tri, igrao finale i onda nije mogao da izdrži pritisak. Zbog toga bi trebalo da se fokusira samo na Vimbldon. Ali, čovek želi da obori rekorde. Ne znam koji još može da obori, kalendarski slem za godinu dana, to je možda jedini koji je tu. Sto odsto misli o tome, ali se nadam da neće pričati o tome i da će izaći na travu samo i pokušati da osvoji Vimbldon. Onda dolazi US open. – rekao je Beker i nastavio:

– Kao sportista mislim da je greška preglasno pričati o ciljevima, govoriti javnosti šta nameravate da uradite. Pričati o tome posle pobeda je u redu, ali pre pobede je čista greška. Vladajte u tišini, trenirate i onda pobedite. Onda nedeljama možete da pričate o pobedi. Mislim na Vimbldonu, on je i dalje u stanju euforije, u oblacima, za mene je jasan, glavni favorit. Onda dolazi letnja pauza i moraće da se zapita, ima 23 Grend slema ili 24 ako osvoji Vimbldon. Kuda put vodi? ‘Ne mogu i ne želim da igram zauvek’. On je odgovorio na ovo pitanje posle konferencije: ‘Kada prestanem da pobeđujem, onda će se postaviti pitanje’. Ali sve dok osvaja Grend slemove, velike turnire, nastaviće. U jednom trenutku će ga prestići mlađa generacija, ali mislim da se to neće desiti neko vreme.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Boris Beker, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.