03/07/14 - 23:00h

Beker: Đoković je već sada jedan od najvećih igrača svih vremena

 

Bivši svetski broj 1 i trostruki pobednik Vimbldona, Boris Beker, nedavno je izjavio da je počastvovan što je deo Đokovićevog tima i da je Novak već sada jedan od najvećih igrača svih vremena. U intervjuu za givemesport.com, Beker je istakao da tenisom u proteklih desetak godina vlada velika četvorka. Pored Rodžera, Rafe, Endija, tu je svakako i Novak, a svi oni su uspeli da osvoje 37 od poslednjih 40 gren slem turnira.

Boris Beker 1

Beker je priznao da se pitao kako već vrhunski igrači mogu dodatno poboljšati igru, ali se ispostavilo da ih je njihovo stalno rivalstvo podsticalo da se vinu u neslućene teniske visine. To je, prema Bekeru, dovelo do novina, posebno u trenerskom poslu.

Novakov trener istakao je kako vrhunski igrači imaju vrhunske trenere, odnosno bivše igrače. Lendl i Marej, Čeng i Nišikori, Ivanišević i Čilić, Federer i Edberg i naravno Novak i on. “Pogledajte šta je Ivan Lendl, desetostruki gren slem šampion, uradio za Endija Mareja. Obojica su četiri puta gubili finala dok nisu došli do samog kraja i nema sumnje da je Lendl zaslužan za to”.

Inače, Beker, koji se iz tenisa povukao 1999. godine, krajem prošle godine dobio je poziv od Đokovića da se pridruži njegovom timu. “Kao prvo, bio sam počastvovan. Novak je me pozvao onog dana kada je izgubio prvo mesto u oktobru prošle godine”, priznaje Beker. “To je bila velika čast, ali sam želeo da popričam uživo s njim, upoznam ga i da natenane popričamo o tenisu, o njegovoj motivaciji i o tome šta on želi da uradi u nastavku karijere”, dodao je Beker.

Boris Beker 2

U nastavku intervjua, Beker je objasnio kako su se on i Novak našli u Monte Karlu, gde je video da u našem igraču i dalje ima vatre i želje da se osvoji još gren slemova, kao i da se vrati na prvo mesto. To je bila prilika koju čuveni Beker nije mogao da odbije.

Nemac, koji je tokom igračkih dana uspevao da drži emocije pod kontrolom, kaže da je Novak veliki takmičar i da su njih dvojica, bez obzira što Novak jasno pokazuje emocije tokom meča, slični po tom pitanju.

Boris Beker 3

“U principu, među nama postoji veliko poštovanje. On je jedan od najvećih igrača svih vremena već sada”, ističe Beker.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, ATP trka, Boris Beker, Intervju, Novak Djoković, Rang Lista, Vimbldon, Vimbldon 2014, Zanimljivosti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.