28/11/23 - 09:48h

Beker direktno: Drugi su napredovali, Alkaras nije – svlačionica nikada ne spava!

 

Kako Boris Beker komentariše pad Karlosa Alkarasa u drugom delu sezone?


Od osvajanja Vimbldona pa do kraja sezone, Karlos Alkaras je odigrao samo jedno finale, i to ono protiv Đokovića u Sinsinatiju nedugo zatim. Na US openu je eliminisan u polufinalu od Medvedeva, nikako se nije proslavio na kineskoj turneji, Bersiju ni Torinu.

U međuvremenu se izdigao Janik Siner, postao pravi Superstar. Pored Italijana i Novaka Đokovića, Sinera su u prethodnih par meseci dobijali još Dimitrov, Safiulin i Zverev.‚

Krizu svetskog broja 2 prokomentarisao je i slavni Nemac Boris Beker:

“Dueli protiv Đokovića, prvo mesto na svetu, osvajanje Vimbldona prvi put – održavanje ovog nivoa je najteža stvar u tenisu. Svi mogu da imaju dobar turnir ili dobru godinu s vremena na vreme, ali održavanje tog nivoa tokom godina je pravi izazov.

“Moj omiljeni citat u ovom kontekstu je: ‘Svlačionica nikada ne spava’. To znači da su drugi igrači naučili kako igrati protiv Alkaraza da biste imali šansu protiv njega. To je ono što se desilo. Drugi igrači su napredovali, a Alkaraz nije. On i dalje igra fantastičan tenis, volim da ga gledam kako to radi – ima izuzetan rad nogu, vavrijacije, servis, forhend…”

“Ali igrači iz vrha su se prilagodili tome i naučili kako da igraju protiv toga. Ubeđen se da će Alkaraz tokom zime naučiti nešto novo ili drugačije sa Huanom Karlosom Fererom i da će napredovati”, rekao je nedavno Beker.

Foto: Getty Images AsiaPac

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Boris Beker, Karlos Alkaraz, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.