20/08/14 - 16:05h

Beker: Bio sam zapanjen količinom kritika

 

Boris Beker izjavio je u intervjuu za Si-En-En da je bio zapanjen količinom kritika na njegov račun nakon što je postao trener Novaka Đokovića.

Boris Beker 3

Bilo je malo čudno i bio sam iznenađen. Nisam bio svestan da toliko ljudi sumnja u mene. Znam da živimo u svetu slobode govora, ali zaista sam iznenađen. Mora da sam tokom života mnogima nagazio na žulj kada su se toliko potrudili da iskažu svoje mišljenje. Ipak, mislio sam da se osećam prihvaćeno u teniskoj zajednici, ali to je cena biti Boris Beker“, rekao je Beker.

Beker je profesionalnu karijeru završio 1999. godine, a do saradnje sa Novakom Đokovićem nije se bavio trenerskim poslom.

Poraz u četvrtfinalu Melburna bio je povod za kritike na račun Bekera, ali on kaže da je poslužio kao osnova za novi uspon čija je kulminacija bila titula na Vimbldonu.

Mislim da je ta veza sada mnogo jača. Znali smo da je jedini mogući izlaz biti bolji i da je jedini recept zaustaviti ljude da pričaju loše tako što ćemo početi da pobeđujemo, a to je on i uradio. Kada trenirate nekog poput Novaka, očekujete perfekciju, najbolje. Očigledno, svlačionica je bila puna skepticizma i kritike, a sve je to želelo da nas razdvoji. Raspravi je kraj nakon što je Nole osvojio Vimbldon“, zaključio je Beker.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, ATP trka, Australian Open, Boris Beker, Grend Slem, Novak Djoković, Rang Lista, Teniseri, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.