25/01/22 - 15:11h

Beker: Australijan open je Novakov omiljeni turnir, to je bio veliki udarac za njega

 

Boris Beker smatra da je veliki udarac za Novaka Đokovića bilo to što mu je oduzeta australijska viza.


Beker

Podsetimo, iako je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije, australijske vlasti donele su odluku da Novak ne može da ostane u toj zemlji i brani titulu na prvom grend slemu sezone.

– Imao sam osećaj da ovo može da se dogodi, znate… Svaka Vlada je veća od pojedinca i bio sam prilično iznenađen kada mu je sud u prvom navratu presudio u njegovu korist. Očigledno, Vlada ima poslednju reč. Ne smatram da u ovome postoji pobednik. Novak je očigledno platio svoju cenu, ali Tenis Australija, država Viktorija i Australija nisu izgledali dobro i zaista mi je žao to da kažem zato što je Australija važila za dobrog domaćina. Malo sam zbunjen šta se desilo, ali striktna politika vakcinacije je napravila razliku. – rekao je Beker.

On veruje da je Novak frustriran zbog svega.

– Ne znam kako mu je u dubini duše, rekao je prave stvari, nije prekršio nijedan zakon, to je najvažnije da se istakne, ali sigurno da je sve veliki udarac za njega. Australijan open mu je omiljeni turnir, osvojio ga je devet puta, jurio je 21. Grend slem titulu, a ta prilika mu je oduzeta i smatram da je frustriran zbog svega što se desilo.

Beker zaključuje da bi Novaku za nastavak karijere vakcinacija olakšala stvari.

– To je ključno pitanje, život bi mu sigurno bio lakši. On je najpoznatija osoba koja nije vakcinisana, sigurno i da Rolan Garos i Vimbldon prate čitavu situaciju. Videćemo, nadam se neće biti nekog novog virusa, ali restrikcije će biti tu i u maju, pa i u junu. Videćemo šta će Novak učiniti, naravno da bi najlakša situacija za njega bila da se vakciniše.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Boris Beker, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.