13/02/14 - 20:00h

BB šou: Da li je Beker malo preterao?

 

Ili je Beker mnogo preterao?

Legenda nemačkog tenisa, sada jedan od trenera Novaka Đokovića, Boris Beker, izjavio je da je njegova uloga u radu sa prvim reketom Srbije slična onoj koju je Pep Gvardiola dobio u Bajernu!?!

Boris Beker

Boris Beker

Srpski teniser Novak Đoković angažovao je Borisa Bekera za trenera krajem prethodne godine ali je na prvom Gren slemu u Melburnu doživeo neuspeh eliminacijom u četvrtfinalu.

Nemački trener ocenio je da u Đokovićevoj igri i dalje ima prostora za napredak, i uporedio svoju ulogu u radu sa srpskim teniserom sa onom kolu Pep Gvardiola ima u Bajernu iz Minhena.

Moj cilj je da popravim i poboljšam njegovu taktiku, ali i da mu pomognem da usavrši određene mentalne aspekte. Tako nešto radi i Gvardiola. Naime, Bajern ima gotovo savršenu igru, prava su mašina za pobede, baš kao i Đoković. Samim tim, malo je prostora za neke ispravke, što ne znači da ga uopšte nema. Ne mogu da kažem precizno koje su stvari na kojima radimo zajedno, ali pokušavamo da pronađemo način kako bi Novak što brže završavao poene objasnio je Beker.

Bez obzira što su već na početku Novakove i Bekerove saradnje mnogi stavili znak pitanja pored odluke srpskog tenisera da angažuje Nemca, Beker tvrdi da postoje jasan cilj i da će samo on biti merilo uspešnosti njegove saradnje sa Đokovićem.

Cilj nam je da vratimo Đokovića na prvo mesto na svetu. Srećan sam što sam opet u svlačionici, na terenu. To je moja strast. Vode me instinkti i iskustvo. Siguran sam da ćemo ostvariti dobre rezultate. Što se tiče mog načina života, koji neki negativno komentarišu, mogu da kažem da jesam grešio u životu. To je tačno. Ali, valjda imam pravo na svoje izbore, pa i na greške. Opet, sve je to dosta preuveličano, posebno u mojoj domovini. Ne volim što me u Nemačkoj često tretiraju na pogrešan način. U tenisu barem nikom ne moram da se dokazujem – poručio je Beker.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Boris Beker, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.