25/04/17 - 08:37h

Barselona: Bivši broj jedan ponovo na terenu!

 

Ferero, nekada najbolji igrač sveta, nastupio nakon duže pauze na turniru u Barseloni.


Twitter

Nekadašnji prvi teniser sveta, Španac Huan Karlos Ferero nastupio je sa Pablom Karenjom Bustom protiv Danijela Nestora i Marćina Matkovskog u prvom kolu turnira u Barseloni.

37-godišnji Ferero je poslednji profesionalni meč odigrao u Valensiji 2012, a na teren se vratio po nagovoru svog pulena, Buste, ne bi li ponovo osetio atmosferu i adrenalin koji jedan meč može da donese.

Kratkotrajni povratak završen je porazom 6:2, 5:7, 10:7, ali je u svakom slučaju bio lep poklon za domaćeg veterana.

Ferero je osvojio 16 ATP titula, uključujući i onu na Rolan Garosu 2003. godine (kada je postao 21. svetski broj jedan od 1973.). Od ukupnog broja trofeja, 12 ih je osvojio na omiljenoj podlozi, šljaci, a 2001. je trijumfovao i u Barseloni, pobedivši Karlosa Moju u pet setova, u meču koji je trajao četiri sata i devet minuta!

Na ovom turniru je takođe učestvovao u dva finala, protiv Marata Safina 2000. godine i Rafaela Nadala 2006. U dublu, on je ovde igrao dva puta, 2002. i 2003. godine sa Tomijem Robredom, ali bez uspeha.

Pre četiri i po godine, odigrao je poslednji turnir, u Valensiji, a potom je nastavio na svojoj akademiji u blizini Viljene, gde radi sa nekim velikim talentima, uključujući i Carenja Bustu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP u Barseloni, Huan Karlos Ferero, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.