17/06/19 - 13:05h

Bajin: Tužan sam zbog načina na koji se sve završilo sa Osakom

 


Nekadašnji trener Naomi Osake, Saša Bajin, rekao je da je tužan zbog načina na koji se završila njegova saradnja sa japanskom teniserkom.


Photo by Elsa/Getty Images

Srpski trener je u poglavlju svoje nove knjige “Strengthen Your Mind: 50 Habits for Mental Change” pisao u detaljima saradnje sa Naomi, kao i o njihovom razlazu.

– I dalje me boli, ali nisam ljut na Naomi jer je okončala saradnju. Bio sam tu da joj pomognem da ostvari svoje snove, a ona je ta koja je odlučivala o tome koliko ćemo raditi. Čak vidim da bismo ponovo mogli da radimo zajedno u budućnosti. Mislim da još nismo sasvim završili, da bi putevi opet mogli da nam se ukrste. Ne bi bio prvi put da se to dogodi u tenisu. – preneo je WTA deo Sašine knjige.

Naomi je saradnju prekinula nakon Australijan opena ove godine, a konkretan razlog još uvek nije objavljen:

– Sa mnogo ljubavi sam pristupao radu sa Naomi. Ponosan sam na ono što je uradila. Ipak, ne mogu da zamislim nijedan drugi posao koji je manje siguran od posla teniskog trenera jer sportista u svakom momentu može da okonča saradnju. Bio sam svestan toga, ali me ni to nije pripremilo na poziv njenog agenta koji mi je saopštio da je gotovo. Naomi i ja smo bili na sastanku tog dana, sastao se kompletan tim. Kada smo se razišli i dalje sam verovao da ćemo izgladiti stvari, da me i dalje želi pored sebe. Tužan sam zbog načina na koji se sve završilo jer sam verovao da ćemo sarađivati dugo. Bio sam uveren da ću sa njom ostvariti sve što sam želeo kao trener. Bio sam spreman da žrtvujem sve kako bih joj pomogao. Kada sarađujete sa nekim toliko blisko, kao što smo Naomi i ja, onda se na kraju osećate kao posle raskida. Za čitavu godinu razdvojeni smo bili samo 13 dana… Pojavilo se previše teorija, neke priče su bile previše ekstremne. Bio sam u iskušenju da nekima i odgovorim na društvenim mrežama, ali sam shvatio da bi onda sve bilo još gore. Mogu samo da potvrdim da se nikada nismo svađali oko novca i to nije razlog zašto smo se rastali…

Bajin je od skoro u timu francuske teniserke Kristine Mladenović.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Naomi Osaka, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari