15/01/22 - 13:47h

Australijski stručnjaci: Novak nije rizik po stanovnike Australije

 

U zvaničnoj sudskoj dokumentaciji može se pročoitati mišljenje stručnjaka iz Ministarstva zdravlja Australije da Novak Đoković ne predstavlja rizik po stanovnike te zemlje.


Getty Images AsiaPac

Ministar za imigracije Aleks Hok oduzeo je Novaku vizu upravo zbog toga što “njegovo ponašanje nakon dobijenog pozitivnog testana koronavirus uz status nevakcinisane osobe može da bude opasno po stanovnike Australije i može da ohrabri druge da slede njegov primer.”

Stručnjaci su, pak, došli do zaključka da najbolji teniser sveta nije pretnja po Australiju.

Pod pretpostavnkom da je Novak 16. decembra bio pozitivan na koronavirus, a 22. decembra dobio negativan test i barem od 27. decembra bio asimptomatičan koliki stepen rizika on predstavlja za druge?

– Koristeći gore navedene pretpostavke možemo da potvrdimo da je Novak Đoković bio zaražen koronavirusom, pa iako je nevakcinisan, ovo znači da je zaštićen od koronavirusa tokom narednih nekolko meseci. Njegov negativan test koji je dobio 22. decembra takođe govori da je preležao virus i da ima antitela. Nije velika verovatnoća da bude opasan, tako da cenimo da on nije rizik po stanovnike Australije.

Da li može da zarazi nekog drugog?

– Koristeći gore navedene pretpostavke reći ćemo da nije velika verovatnoća da nekoga zarazi i da ne spada u rizičnu grupu ljudi koji bi virus preneli na drugu osobu.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.