27/06/12 - 19:10h

ATP Vimbldon: Janko u trećem kolu

 

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u treće kolo ovogodišnjeg Vimbldona pošto je u drugom kolu bio bolji od Amrekinacka Rajana Svitinga rezultatom 3:1, po setovima 5:7, 7:5, 6:4, 6:2

J. Tipsarevic5766
R. Sviting7542

Janko Tipsarević je u prvom setu i delom u drugom imao problema sa amerkičkim teniserom, ali pre svega zbog sjajnih servisa Svitinga. Kada su se dva tenisera vratila na teren posle kiše Janko je preuzeo stvari u svoje ruke i sjajnom igrom došao do važne pobede.

U prvom setu svako od tenisera dobro je servirao do rezultata 5:5. Pri tom rezultatu Sviting osvaja naredna dva gema i dobija prvi set rezultatom 7:5.
U drugom setu nastavlja se ista slika, Amerikanac je sjajno servirao i Janko nikako nije mogao da pronađe svoju igru. Opet je ključan bio rezultata 5:5, ali ovoga puta Janko pravi brejk i osvaja ovaj set rezultatom 7:5, za 1:1 u setovima.

Na početku trećeg seta Janko je, uz brejk, poveo sa 2:1, a onda je krenula kiša, i meč je bio prekinut na nekih 2 sata. Posle povratka na teren Tipsarević je održao brejk prednosti o dobrom igrom poveo sa 2:1 u setovima. Ovaj set je Srbin dobio rezultatom 6:4.

U četvrtom setu samo je jedan teniser postojao na terenu. Janko je mnogo bio sigurniji sa osnovne linije, mnogo smireniji i to je donelo rezultat. Sjajnom igrom Janko osvaja ovaj set rezultatom 6:2 i samim tim dobija ovaj meč rezultatom 3:1.

Naredni protivnik Tipsarevića biće pobednik duela Južni-Servantes.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Grend Slem, Janko Tipsarevic, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.