27/07/15 - 09:13h

ATP Umag: Najbolji je Dominik Tim!

 

Austrijski teniser Dominik Tim osvojio je ovogodišnji ATP turnir u Umagu! Dominik je u finalnom susuretu bio bolji od Portugalca Žoaa Souze sa 2:0, po setovima vrlo ubedljivo sa 6:4, 6:1, nakon svega jednog sata i 2 minuta tenisa.

Tim

Tim

Jedna zanimljivost u vezi sa Austrijancem je ta da je Dominik Tim došao do finala, a da je samo sa Monfisom u polufinalu odigrao čitav meč, pošto su mu ranije predali susurete negde na polovini igre Dušan Lajović i Haider-Maurer.

U prvom setu su teniseri odlično servirali ipublika u Istri je tu videla najveću brobu. Pad koncentracije Žoaa Souze u sedmom gemu doneo je brejk za Austrijanca nakon prve prilike za isti u meču, a u nastavku je samo Dominik Tim potvrdio stečeno za konačnih 6:4 u ovom delu igre.

Nakon ovako osvojenog seta Austrijanac je “dobio krila” igrao je sjajno i čak četiri puta oduzeo serivs rivalu, a jednini gem koji je Žoao Souza osvojio bio je brejk u šestom gemu, ali mu to nije pomoglo. Dominik Tim je bio odličan, lako je priveo set i meč kraju i došao do 6:1 u drugom delu igre.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Umagu, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.