22/07/14 - 20:35h

ATP Umag: Lajović stao u prvom meču

 

Srpski teniser Dušan Lajović poražen je u prvom kolu ATP turnira u Umagu. Bolji od tenisera iz Srbije bio je Rus Tejmuraz Gabašvili rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:3, nakon jednog sata i 22 minuta igre. Gabašvili će se u narednom kolu sastati sa Portugalcem Žoao Sousom.

D. Lajović43
T. Gabašvili66
Dusan Lajovic

Dusan Lajovic

Duel između ruskog i srpskog tenisera počeo je sigurnim servisima sa obe strane i takav tempo viđen je do pred sam kraj seta. U sedmom gemu Tajmuraz Gabašvili je uspeo da oduzme servis našem teniseru, a potom i potvrdi stečeno za veliku prednost od 5:3. U nastavku brejkova nije bilo, a Rus je uspeo da osvoji prvi deo igre rezultatom 6:4.

U drugom setu opet je bolji bio Rus i ispostaviće se zaslueno došao do konačne pobede. Gabašvili je prvo u petom gemu oduzeo servis rivalu, a potom je i potvrdio za prednost od 4:2. U daljem toku seta Srbin nije uspeo da se vrati u meč, a Tajmuraz je još ejdnim brejkom potvrdio stečenu prednost i osvojio drugi deo igre rezultatom 6:3.

Dušan Lajović je imao četiri prilike za brejk u ovom susretu, nije uspeo ni jednu da iskoristi, te se pored takvog podatka nije mogao očekivati ni bolji rezultat.

Tajmuraz Gabašvili će se u narednom kolu sastati sa Portugalcem Žoao Sousom.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Umagu, Dušan Lajović, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.