23/07/15 - 20:01h

ATP Umag: Lajović predao meč

 


Srpski teniser Dušan Lajović eliminisan je u drugom kolu ATP turnira u Umagu! Protivnik našeg igrača bio je Austrijanac Dominik Tim, a pri vođstvu četvrtog nosioca u Hrvatskoj od 6:1 i 3:1, te jednog sata i 6 minuta tenisa, Srbin je predao meč. Naredni rival tenisera iz Austrije biće sunarodnik Haider-Maurer.

D. Lajović11predaja
D. Tim63
Dusan Lajovic

Dusan Lajovic

U toku celog susreta Austrijanac je bio bolji na terenu, te se na kraju sasvim zasluženo plasirao u naredno kolo, dok je naš teniser u evidentnom padu forme, a videćemo šta donosi ova predaja i nadamo se da nije reč o velikom problemu ili ozbiljnijoj povredi.

Meč je počeo sigurnim servisima, a onda je u trećem gemu naš igrač imao puno prilika da oduzme servis rivalu. Dušan Lajović tada dolazi do čak pet brejk šansi u izuzetno dugom gemu, a kada to nije uspeo kao Austrijanac preuzima kontrolu. Već u sledećem gemu Dominik Tim koristi četvrtu brejk šansu za 3:1, a potom uspeva da veže još tri gema za ubedljivih i konačnih 6:1 u prvom delu meča.

Drugi set krenuo je koliko-toliko sigurnim servisima, ali je treći gem bio koban po našeg tenisera. Dominik Tim tada oduzima servis Lajoviću, zatim materijalizuje stečeno za 3:1, a onda Dušan predaje meč.

Naredni rival tenisera iz Austrije biće sunarodnik Haider-Maurer koji je u ovoj rundi bio bolji od 8. nosioca Martina Kližana.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Umagu, Dušan Lajović, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.