13/07/12 - 19:38h

ATP Štutgart: Janko u polufinalu!

 

Posle 3. sata velike borbe u četvrtfinalu “Mercedes kupa”, Janko Tipsarević je uspeo da se plasira u polufinale. On je protiv domaćeg tenisera Faua morao da igra 3. seta i da se dobro pomuči kako bi sebi obezbedio pobedu i mogućnost da se bori za ulazak u finale ovog turnira.

J. Tipsarević676
B. Fau764

Na startu meča, imali smo utisak da će sve ići po planu i da će naš teniser lako stići do trijumfa. Tipsarević pravi brejk pri rezultatu 1:1 i uz siguran servis gem dolazi do vođstva od 3:1. Čuvao je Janko ovu prednost do 5:4, a onda na svoj servis umesto osvojenog gema i 1:0 u setovima, Fau pravi brejk- 5:5. Nakon dva sigurna servis gema, došlo se do taj-brejka. Janko je kao i u ovom setu i u taj-brejku startovao odlično i došao do 6:3, ali onda stupa nemački teniser na scenu i osvaja naredna 5 poena i dolazi do prvog seta- 6:7.

Janko Tipsarevic, Getty Images

Janko Tipsarević

Nervozna su bila oba tenisera u 2. setu. Janko je verovatno igrao pod pritiskom da ne ispadne sa ovog turnira, dok Nemac nije znao kako da nastavi dobro odrađen posao u 1. setu. Videli smo po 3. brejka na obe strane, a do taj-brejka u ovom setu se došlo nakon 2. meč lopte na servis Faua, ali je naš teniser uspeo da načini brejk. U taj-brejku je bilo zanimljivo do 2:2, a potom Janko osvaja 5. naredna poena i izjednačava na 1:1 u setovima- 7:6.

Treći set je bio drugačiji od prethodnih jer je u istom viđen samo jedan brejk. Njega je načinio Tipsarević pri rezultatu 3:3 i uz svoj siguran servis gem stigao do 5:3, a potom i do 6:4 i pobede u ovom uzbudljivom četvrtfinalu.

Njegov protivnik u polufinalu je najverovatnije brazilski teniser Tomaš Beluči koji u ovom momentu imao prednost od 1:0 u setovima i u drugom vodi ubedljivo 4:1.

Budite uz Tenis Uživo i podržite Janka u borbi za finale turnira u Štutgartu!

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Štutgartu, Janko Tipsarevic, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.