13/11/15 - 14:25h

ATP: Sistematski pregled pre izlaska na teren!

 


Svi teniseri koji igraju na ATP turu moraće od narende sezone da prođu sistematske preglede pre nego što izađu na teren. Asocijacija profesionalnih tenisera ovim želi da predupredi sve nelagodne situacije i da utvrdi da li su igrači spremni za velike napore koji ih očekuju.

ATP

“Kompletan sistematski pregled čak i kod mladih, zdravih sportista je dobra ideja da bismo se postarali za zdravlje i bezbednost naših tenisera”, rekao je Tod Elenbeker, čovek koji je zadužen za lekarske usluge na turu.

Poslednjih nekoliko godina imali smo više primera da su teniseri izlazili na teren i pored saveta lekara da to ne čine, a takođe je bilo slučajeva da igrači nisu dovoljno spremni da bi igrali na profesionalnom nivou.

Tod Elenbeker navodi da se redovnim pregledima mogu utvrditi neke nelagodinosti, ako postoje.

“I kod mladih tenisera, problemi sa srcem i drugi zdravstveni mogu da se identifikuju tokom pregleda i tako mogu da se spreče ozbiljniji problemi. Sistematski pregledi su obavezni u mnogim elitnim sportovima, a fudbal je možda najbolji primer”, zaključio je Elenbeker.

Novi program bi trebalo da bude obavezan na svake dve godine i svakako je dobra stvar, jer zdravlje tenisera je na prvom mestu. Samo kada su 100% spremni igrači mogu uživati u onome čime se bave i prirediti publici istinski spektakl.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   ATP, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
Nevenka Čakardić November 13, 2015 Odgovori

Sretno Novače….!

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.