11/01/14 - 09:08h

ATP Sidnej (dubl): Titula za Zimonjića i Nestora!

 

Srpski teniser Nenad Zimonjić i paru sa Kanađaninom Danijelom Nestorom osvojio je turnir u Sindeju. Srbin i Kanađanin su u finalu savladali Rohana Bopanu i Aisama ul-hak Kurešija sa 2-0, po setovima 7:6 (7-3), 7:6 (7-3). Srpski teniser Nenad Zimonjić je ovom titulom u Sidneju osvojio 50. titulu u karijeri.

N. Zimonjić/ D. Nestor77
R. Bopana/A. U. H. Kureši66
Nenad Zimonjic, Monte Karlo

Nenad Zimonjić i Daniel Nestor

Prvi set odigran je u sjajnom ritmu, ali brejkova nije bilo jer su teniseri dobro servirali, pa je set morao biti rešen u taj-brejku. U “trinaestom gemu” takođe je bila viđena velika borba, a sa dva mini-brejka, za 3:1 i 4:1, Nenad Zimonjić i Danijel Nestor uspeli su da osvojie prvi set, osvojivši taj-brejk rezultatom 7:3, za konačnih 7:6 u prvom delu meča.

U drugom setu viđena je identična slika kao i u prvom. Brejkova nije bilo, pa je set otišao u “trinaesti gem”. U taj-brejku opet su Srbin i Kanađanin napravili mini-brejk za 4:2, a potom održavali stečenu prednost do desetog poena, kada su sa 7:3 rešili taj-brejk u svoju korist, za konačnih 7:6 u drugom setu.

Posle dve godine pauze, Nenad Zimonjić i Danijel Nestor ove sezone ponovo nastupaju zajedno, a ta saradnja donela je trofej već na prvom turniru, što je njihova 25. zajednička titula.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Sidneju, Daniel Nestor, Dubl igrač, Nenad Zimonjić, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.