24/06/21 - 12:30h

ATP se protivi osnivanju PTPA

 

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) oglasila se saopštenjem u kome navodi da stvaranje posebne ogranizacije igrača može da štetui daljem napretku tenisa.


Novak Djokovic

Nedavno je Asocijacija profesionalnih tenisera (PTPA), koju su osnovali Novak Đoković i Vašek Pospišil, imenovala ljude koji će u narednom periodu biti na čelu ovog udruženja, a za izvršnog direktora postavljen je Adam Leri.

Novak je tom prilikom rekao da da je cilj da se pomogne svim igračima, a ne samo onima koji se nalaze u TOP 100.

Ubrzo nakon toga ATP je izdao svoje saopštenje.

– Zaštita interesa igrača je bio osnovni princip od osnivanja ATP kao udruženja tenisera 1972. godine. Godine 1990. ono je unapređeno formiranjem ATP tura, u kome su igrači i predstavnici turnira ravnopravni partneri. Kroz ovakvu organizaciju, igrači su dobili nešto jedinstveno u sportu – jednak glas u upravnom odboru.

Danas ATP, sa Upravnim odborom i Savetom igrača, radi kako bi unapredila prava igrača. To uključuje i razvoj ambicioznog strateškog plana koji bi doneo ogromne benefite igračima kroz pojačavanje događaja najvišeg nivoa, podelu dobiti 50-50, povećan nagradni fond i bonus fondove, potpunu transparetntnost finansijskih rezultata turnira, što bi donelo dugoročnu stabilnost svima.

Ova konstruktivna saradnja, zahvaljujući kojoj je ATP Tur postao jedno od vodećih sportskih tela, uverava nas da interesi igrača, kao i kompletnog Tura, moraju i u budućnosti da budu pod zaštitom ATP.

Suprotno tome, stvaranje zasebne organizacije igrača, deli sportiste i dalje fragmentira sport. Vodeći stručnjaci su tu podelu identifikovali kao najveću pretnju potrencijalnom napretku tenisa, na kome ATP radi uz novu T-7 grupu i saradnju sa WTA, grend slemovima i ITF.

Takođe, koristimo ovu priliku da istaknemo brojne pogodnosti koje igrači imaju zbog ATP, kao što su penzioni doprinosi, putne garancije, pokriće osiguranja, ispalte bonusa, medicinske usluge itd. ATP će i dalje činiti sve što je u njegovoj moći da zaštiti interese svojih članova, kako igrača, tako i turnira. – navodi se u saopšenju.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.