17/02/13 - 13:50h

ATP Roterdam: Prva titula za Zimonjića i Lindšteda!

 

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Šveđanin Robert Lindšted osvojili su svoj prvi turnir od početka saradnje u ovoj sezoni. Srpsko-švedski par savladao je holandski dubl Tijema de Bakera i Huta Galunga rezultatom 2:1, po setovima 5:7, 6:3, 10:8.

N. Zimonjić/R. Lindšted5610
T. De Baker/H. Galunga738
Nenad Zimonjic

Nenad Zimonjić

Na početku meča nije bilo brejka sve do šestog gema kada su Zimonjić i Lindšted napravili brejk i poveli sa 4:2. Međutim, Holanđani se nisu predavali te su posle izjednačenja 5:5, nastavili sa dobrom igrom i sa još dva gema rešili prvi set u svoju korist rezultatom 7:5.

U drugom setu opet se sporije krenulo, svako je čuvao svoj servis, ali su Srbin i Šveđanin opet prvi napravili brejk i poveli sa 5:3, da bi u narednom gemu samo potvrdili brejk i izjednačili na 1:1 u setovima. Drugi deo igre osvojen je rezultatom 6:3.

U trećem delu, tačnije u super taj brejku Nenad i Robert su poveli sa velikih 3:0, ali su se Holanđani vratili i došli do izjednačenja 4:4. U nastavku se igralo poen za poen, ali su na kraju Zimonjić i Lindšted prelomili ovaj meč i dobili treći deo igre rezultatom 10:8 i tako osvojili svoju prvu titulu.

Nagradni fond turnira u Roterdamu iznosi 1.575.875 miliona evra, a pobednicima u dubl konkurenciji pripašće 90.000 evra.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   ATP, ATP 500, ATP u Roterdamu, Dubl igrač, Nenad Zimonjić, Robert Lindšted, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.