15/02/14 - 17:53h

ATP Rio: Lajović bolji od Gema, još jedan korak do glavnog žreba

 

Srpski teniser Dušan Lajović savladao je Brazilca Andrea Gema u pretposlednjem kolu kvalifikacija za ATP u Rio de Žaneiru. Lajović je slavio sa 2:1, po setovima 6:4, 4:6, 6:3.

D. Lajović646
A. Gem463
Dušan Lajovic

Dušan Lajovic

Iako je na samom početku poveo sa 2:0, Lajović su za osvajanje prvog seta bila neophodna dva brejka. Odmah je Brazilac uzvratio ribrejkom i izjednačio na 2:2. Teniseri su sačuvali svoje servise do 10-og gema, kada je Gem servirao za ostanak u prvom setu. Nije izdržao pritisak, Dušan je odlično odigrao i osvojio taj gem uz samo jedan izgubljen poen, povevši tako sa 1:0 u setovima.

U drugom setu je sa 6:4 slavio Brazilac. Već u prvom gemu ovog dela igre Andre Gem je napravio brejk, poveo sa 2:0 i tu prednost sačvao do kraja, izborivši tako treći set.

U četvrtom gemu poslednjeg seta Lajović je napravio brejk i poveo sa 3:1, ali je potom dozvolio Gemu da potpuno preokrene rezultat. Brazilac je vratio brejk, izjednačio na 3:3, ali je Dušan prekinuo njegovu seriju i osvojio težak servis gem za novo vođstvo, 4:3. Ponovo je Srbin stekao brejk preimućstva, poveo sa 5:3 i sigurnim servis gemom overio pobedu.

U poslednjem kolu kvalifikacija Dušana sutra očekuje duel sa pobednikom meča Silva – Argueljo.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dušan Lajović, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.