21/10/12 - 14:05h

ATP rang lista: Novak se vraća na prvo mesto 5. novembra!

 

Došlo je do malih promena kada je u pitanju oduzimanje bodova osvojenih u prethodnoj sezoni, pa će iz tog razloga najbolji srpski teniser postati ponovo i najbolji svetski teniser 5. novembra!

Naime, dolazi do malih promena, a one su vezane za usklađivanje termina takmičenja sledeće godine. Iz tog razloga će prvog ponedeljka sledećeg meseca biti oduzeti poeni sa turnira u Bazelu, Parizu i sa završnog turnira sezone. To znači da će Novak Đoković, bez obzira na rezultate na navedenim turnirima ove godine, upravo 5. novembra ponovo doći na prvo mesto ATP rang liste!

Novak Đoković

Ovo konkretno znači da će Rodžer Federer od 5. novembra imati 3000 bodova manje nego do tog trena(oduzeti će mu biti: iz Bazela 500, Pariza 1000 i Londona 1000 bodova). Sa druge strane, Novaku će ukupno biti oduzeto 560 bodova (Bazel- 180, Pariz- 180, London- 200). Iz toga se jasno može zaključiti, zbog trenutne razlike od 195 bodova između njih , da će Novak biti ponovo prvi na svetskoj rang listi!

To nikako ne znači da je Đokoviću zagarantovano prvo mesto do kraja godine. Upravo će na predstojećim turnirima morati da zabeleži što bolji plamsan, inače u suprotnom može ponovo doći do smene na vrhu ATP rang liste.

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   ATP Rang Lista, ATP u Bazelu, Masters u Londonu, Masters u Parizu, Novak Djoković, Rang Lista, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.