04/03/21 - 12:41h

ATP objavio novi paket podrške teniserima

 

ATP je objavio paket mmera za podršku teniserima i turnirirma tokom trajanja pandemije korona virusa.


U paket mera uključen je nagradni fond turnira serije ATP 250 i ATP 500 čija će minimalna zarada porasti sa 50 na 60, odnosno 80 odsto.

Povećanje, koje iznosi maksimalnih 5,2 miliona dolara, finansiraće se preraspodelom dela ATP Bonus fonda, koji se inače distribuira između 12 najboljih igrača na kraju sezone.

Ovo su podržali Rodžer Federer i Rafael Nadal.

– Naši prihodi od turnira su pogođeni restrikcijama zbog prodaja karata i teško je očekivati napredak na tom planu pre sredine godine. Naš fokus je na tome da obezbedimo da Tur nastavi da podržava što je moguće više igrača i zato bih se zahvalio najbolje rangiranim igračima i Savetu igrača koji su podržali ove mere, koje će poboljšati uslove za vreću grupu igrača narednih meseci. – rekao je Andrea Gaudenci, predsednik ATP tura.

Promenjen će biti način bodovanja.

Rezultati sa svih takmičenja od 4. marta od 5. avgusta iz 2019. godine, obzirom da u tom periodu nije bilo turnira u 2020. godini, računaće se 50 posto.

Na primer, igračima koji ove godine igraju u Madridu pisaće se bolji rezultat, bilo da je to 50 posto ostvarenje iz 2019. ili 100 posto iz 2021. godine. Isto tako će se računati i takmičenja koja su održana u 2020. godini.

Računa se da bi normalan sistem bodovanja, prema kojem se teniseru računaju rezultati iz samo prethodne 52 nedelje, mogao da se uspostavi 16. avgusta, posle turnira u Sinsinatiju.

Teniseri mogu da koristi i „zaštićeni renking“ ukoliko ne žele ili nisu u mogućnosti da se takmiče dok traje pandemija koronavirusa.

Igrače će na turnirima i dalje moći da prate samo dva člana tima.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   ATP, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.