09/07/13 - 10:00h

ATP Njuport: Bozoljac bez glavnog žreba

 

Srpski teniser Ilija Bozoljac nije uspeo da se plasira u glavni žreb ATP turnira u Njuportu. Bolji od njega u trećem, poslednjem, kolu kvalifikacija bio je Čeh Jan Hernih, koji je peti nosilac u kvalifikacijama. Rezultat meča bio je 2:1 za tenisera iz Češke, po setovima 6:7 (14:16), 7:5, 6:2. Meč je trajao 2 sata i 15 minuta.

I. Bozoljac752
J. Hernih676
Ilija Bozoljac

Ilija Bozoljac

Prvi set bio je dobar za oba tenisera, nisu dozvoljavali brejk, pa je meč otišao u taj-brejk. U “trinaestom gemu” viđen je dobar tenis, a ni jedan teniser nije dozvolio lako gubljenje servisa. Ipak u ovom pvom delu igre bolje se snašao Ilija Bozoljac i rešio prvi set u svoju korist rezultatom 16:14, za konačnih 7:6 u prvom setu.

U drugom setu opet je viđena dobra igra oba tenisera, ali se sada bolje snašao Jan Hernih i jednim brejkom rešio drugi set u svoju korist rezultatom 7:5.

U trećem setu kao da Bozoljac nije ni bio na terenu. Hernih je dominirao i zasluženo treći deo igre rešio u svoju korist ubedljivim rezultatom 6:2.

Ovom pobedom teniser iz Češke plasirao se u glavni žreb ATP turnira u Njuportu, dok ce Ilija Bozoljac morati da se zadovolji pobedama u prva dva kola kvalifikacija.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Njuportu, Ilija Bozoljac, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.