17/09/14 - 14:57h

ATP Mec: Lajović zaustavljen u prvom kolu

 

Srpski teniser Dušan Lajović poražen je u prvom kolu ATP turnira u Metcu. Bolji od našeg tenisera, nakon preorketa, bio je Nemac Jan Lenard Štruf rezultatom 2:1, po setovima 6:7 (6:8), 6:3, 6:3 nakon dva sata i 2 minuta tenisa. Nemac će se u narednom kolu sastati sa boljim iz duela Mau – Šardi.

D. Lajović733
J. L. Štruf666
Dusan Lajovic

Dusan Lajovic

Duel je počeo sigurnim servisima sa obe strane, a kako se set primakao kraju očekivao se ulazak u taj-brejk bez prethodno napravljenog brejka. Međutim, u jedanaestom gemu Dušan Lajović je oduzeo servis Nemcu, ali je potom Štruf učinio isto u sledećem gemu i odveo prvi deo igre u očekivani taj-brejk. U “trinaestom gemu” Srbin se bolje snašao, mada je Jan Lenard Štruf imao dve set lopte, kod rezultata 6:4 i 6:5, ali je Srbin uspeo da izjednači, a potom i preokrene za konačnih 8:6 u taj-brejku.

Drugi set počeo je brejkom Nemca u trećem gemu, a potom i potvrdom istog za startnih 3:1. U nastavku seta Dušan nije uspeo da uzvrati istom merom, a Jan Lenard Štruf je u devetom gemu novim oduzetim servisom došao do izejdnačenja u setovima, osvojivši drugi rezultatom 6:3.

Treći period opet je krenuo dobro za tenisera iz Nemačke, koji je u drugom gemu napravio brejk, a potom ga i materijalizovao – 3:0. U daljem toku seta Lajovića je stigao i umor zbog napornog puta iz Indije gde je igrao Dejvis kup, a taj meč se i odužio, pa je tek u ponedeljak krenuo sa svojim drugovima put Evrope, te nije uspeo da oduzme servis rivalu, a Nemac je i ovaj period rešio u svoju korsit rezultatom 6:3.

Jan Lenard Štruf će se u narednom kolu sastati sa boljim iz duela Nikolas Mau – Žeremi Šardi.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Mecu, Dušan Lajović, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.