27/03/13 - 10:30h

ATP Majami: Veteran Has ,,ukrotio” Novaka!

 

Prava senzacija dogodila se u osmini finala Mastersa u Majamiju! Novak Đoković odigrao je svoju verovatno najlošiju partiju u poslednjih nekoliko godina i izgubio je od Nemca Tomija Hasa sa 2:0, po setovima 6:2, 6:4 posle sata i 21 minuta igre.

N. Đoković24
T. Has66
Novak Djokovic

Novak Djokovic

Novak je bio na solidnom nivou do rezultata 2:2, a onda je naglo popustio dozvolivši Hasu da osvoji četiri gema u seriji. U nastavku Tomi Has je uspeo da dva puta oduzme servis Đokoviću, što mu je donelo osvajanje prvog seta rezultatom 6:2, posle samo 28 minuta igre.

Dominacija tenisera iz Nemačke nastavljena je i na startu drugog dela igre. Odmah je Tomi Has napravio brejk, zatim realizovao svoj servis i poveo sa 2:0. Đoković se nekako trgnuo, sačuvao „svoj“ servis posle velike borbe i u šestom gemu vratio brejk i to bez izgubljenog poena. Has je međutim sačekao svoju priliku, i poveo sa 5:4 na Novakov servis i više nije bilo povratka za najboljeg tenisera današnjice. U nastavku, svojim servisom, Tomi Has dobija drugi set rezultatom 6:4.

Srpski as nije mogao da se prepozna, odigrao je ubedljivo najlošiju partiju u 2013. godini i ostao je bez titule na turniru koji je osvajao u minule dve godine. Zbog lošeg rezultata na Mastersu u Ki Biskejnu Novak će izgubiti 910 bodova na ATP listi, ali ni ovaj neuspeh neće ugroziti njegovo ubedljivo vođstvo u trci sa najvećim rivalima.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   ATP, Masters, Masters u Majamiju, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.