07/11/13 - 08:31h

ATP London: Slavili Rafa i Tomaš

 

Trećeg dana završnog Mastersa u Londonu odigrani su mečevi drugog kola u grupi A. Prvi su na tereni izašli Rafael Nadal i Stanislas Vavrinka, a Španac je slavio sa 2:0. U večernjem terminu sastali su se Tomaš Berdih i David Ferer, a pobedu je odneo Čeh, rezultatom 2:0. U ovoj grupi pre poslednjeg kola prvi je Nadal sa skorom 2/0, dok drugo mesto, sa skorom 1/1 dele Vavrinka i Berdih, dok je David Ferer bez pobede.

Rafael Nadal

Rafael Nadal

Rafael Nadal je pobedom protiv Stanislasa Vavrinke osigurao prvo mesto na ATP listi do kraja ove sezone.
Duel je počeo sigurnim servisima, ali je već u petom gemu Španac napravio brejk, a potom materijalizovao prednost za 4:2. U nastavku seta bilo je prilika za brejk sa obe strane, ali je svoje iskoristio Stanislas Vavrinka, te je izjednačio na 5:5, a onda je set morao biti rešen u taj-brejku. U “trinaestom gemu” bilo je izuzetno tvrdo, teniseri su razmenili po jedan mini brejk na početku, potom se igrom poen za poen došlo do rezultata 5:5. U sledeća dva poena bolje se snašao Rafael Nadal i rešio ovaj deo igre rezultatom 7:5, za konačnih 7:6 u prvom setu. U drugom setu takođe je bolje počeo Rafa, stekao veliku prednost od 4:1, ali je Švajcarac uspeo da vrati brejk, smanji na 4:3, a onda i izjednači na 4:4. U nastavku seta nije bilo brejkova, pa je i drugi set rešen u taj-brejku. U “trinaestom gemu” bilo je izuzetno zanimljivo. Švajcarac nije iskoirstio set loptu, a onda je Španac to kaznio i iskoristio svoju priliku da reši meč u svoju korist. Rezultat u taj-brejku bio je 8:6, za konačnih 7:6 u drugom setu.

U drugom meču dana Tomaš Berdih se oporavio od poraza u prvom kolu od Varinke, pa je slavio u duelu sa Davdom Fererom, koji je još jednim porazom umanjio šanse za plasman u polufinale. Meč je počeo sigurnim servisima sa obe strane, ali je nekako taj-brejk bio vidljiv, sve do devetog gema, kada je Tomaš Berdih napravio brejk za 5:4, a onda materijalizovao stečenu prednost za konačnih 6:4 u prvom setu. Drugi deo igre bio je identičan kao i prvi, nije se došlo do taj-brejka jer je Čeh brejkom u devetom gemu napravio brejk za 5:4, a onda rešio i drugi set rezultatom 6:4.

U poslednjem kolu u grupi A sastaju se Rafael Nadal i Tomaš Berdih, te David Ferer i Stanislas Vavrinka.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   ATP, David Ferer, Masters, Masters u Londonu, Rafael Nadal, Stanislas Vavrinka, Teniseri, Tomaš Berdih, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.