26/01/21 - 17:23h

“ATP je trebalo da uradi ono što je Novak”

 

Pablo Karenjo Busta rekao je da je ATP trebalo da se pobrine za bolje uslove igrača u Melburnu.


Source: Clive Brunskill/Getty Images

Iako su Novaka Đokovića mnogi osudili zbog predloga koje je poslao organizatorima Australijan opena, kako bi svi igrači imali što bolje uslove, Karenjo Busta stao je u njegovu odbranu i istakao da je ATP trebalo da pošalje te predloge, a ne Đoković.

– Đoković je pokušao da pomogne igračima čiji se glas ne čuje kao njegov. Na osnovu komentara ostalih igrača, skupio je informacije i poslao pismo sa nekoliko predloga. Možda je tu poruku trebalo da pošalje ATP, koji nas predstavlja i koji bi trebalo da pomogne u ovoj situaciji. Novak je tražio da i ostali igrači imaju iste mogućnosti da se pripreme za turnir, nešto potpuno razumljivo, ne vidim to kao nešto skandalozno. – rekao je on.

Španac je imao neke zamerke na organizaciju u Melburnu, iako je mišljenja da su svi igrači bili svesni šta ih očekuje.

– Znali smo da će da bude veoma teško, australijske vlasti su propisale striktna pravila tokom pandemije kojih moramo da se držimo. Teniski savez je uložio velike napore kako bi organizovao turnir, iako uslovi nisu najbolji. Najveći problem je nedostatak informacija. Često ne znamo šta se dešava ili informacije do nas dolaze kasno. Mnogi neće spremni dočekati početak Gren slem turnira. Mada je još teže onima koji su dobili pozitivne rezultate i nisu uopšte mogli da doputuju. Uslovi nisu laki, ali uvek će biti neko ko je u težoj situaciji od vas.

Australijan open počinje 8. februara.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Karenjo Busta, Novak Djoković, Pablo Karenjo-Busta, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.