19/07/12 - 19:29h

ATP Gstad: Tipsarević uz malo problema uspešan na startu

 

Janko Tipsarević je pobedom startovao na turniru u Gstadu. On je na startu za protivnika imao kvalifikanta Martina Fišera. Austrijanac mu je zadao ozbiljne prbleme i tek posle 3. seta, Janko je uspeo da trijumfuje u ovom meču.

J. Tipsarević476
M. Fišer663

Prvi set nije bio po ukusu našeg tenisera. Austriajanc je uspeo da načini dva brejka u odnosu na jedan Jankov što je bilo dovoljno za vođstvo od 1:0 u setovima- 4:6.

Na startu drugog seta, situacija je bila mnogo loša po Janka. Fišer je uz dva sigurna servis gema i brejk stigao do velikih 3:0. Čuvao je Austrijanac ovu prednost do 3:5 kada Tipsarević pravi odlučujući brejk za povratak u meč- 4:5. Usledili su sigurni servis gemovi, a to nas je dovelo do taj-brejka. Tek se u tom taj-brejku video realan odnos kvaliteta ova dva tenisera. Janko je protivniku prepustio samo jedan poen i lako stigao do seta- 7:6.

Janko Tipsarević

Očekivao se pad u igri Fišera u trećem setu. To se i dogodilo, ali tek posle 3:3 kad naš teniser osvaja naredna 3. gema koja mu donose plasman u četvrtfinale turnira u Švajcarskoj. Na putu ka polufinalu, Janko za protivnika ima Jana Herniha koji je do ovog meča stigao nakon pobede nad fovorizovanim Santiagom Žiraldom u 3. seta.

Budite uz Tenis Uživo i pružite podršku Janku u borbi za novo polufinale!

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Gštadu, Janko Tipsarevic, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.