22/07/12 - 13:07h

ATP Gštad: Tipsarević stao u finalu

 

Posle podizanja pehara namenjenom pobedniku turnira u Štutgartu, nadali smo se da će Janko to ponoviti i ove nedelje u Gštadu. Nažalost, u toj nameri ga je sprečio brazilski teniser Tomaš Beluči koji mu se ovom prilikom revanširao za poraz u polufinalu spomenutog turnira u Nemačkoj.

J. Tipsarević742
T. Beluči666

Janko Tipsarević nije uspeo da dođe do svoje 4. ATP titule. On je u finalu u 3. seta poražen od pobednika iz 2009. na ovom turniru, od Tomaša Belučija.

Prvi set je protekao u znaku našeg tenisera. Janko je brzo stigao do vođstva od 2:0, kasnije i 3:1 i to nam je dalo nadu da će lako stići do osvojenog prvog seta. Ipak je Brazilac pri rezultatu 4:2 napravio brejk i uz siguran servis gem došao do 4:4. Naredna 4. gema su protekla bez brejka, a to je značilo da je taj-brejk na redu. Beluči je brzo došao do 6:1 u spomenutom taj-brejku i svako je verovao da će ovaj set pripasti brazilskom teniseru. Mešutim, tad Tipsarević stupa na scenu i osvaja naredna 7. poena koja mu donose vođstvo od 1:0 u setovima- 7:6.

Janko Tipsarević

U drugom setu se na brejk čekalo do 10. gema. Nažalost, naš teniser ga nije napravio već Beluči kome je taj brejk doneo i trijumf o ovom setu- 4:6.

Kao da je taj izgubljeni set srušio Jankovu nadu da će trijumfovati na ovom turniru. Beluči to koristi i uz jedan brejk brzo stiže do 3:0. Naš teniser nije uspevao da ugrozi servis protivnika, čak je i pri rezultatu 2:5 izgubio i svoj servis, što je ujedno značilo i kraj meča- 2:6.

Nadamo se da ovaj meč neće demoralisati Tipsarevića, već da će mu ove dve nedelje dobrog tenisa dati motivaciju da na Olimpijskim igrama pruži još bolje partije i obezbedi sebi visok plasman na koji će Srbija biti ponosna!

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Gštadu, Janko Tipsarevic, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.