09/07/14 - 14:43h

ATP Bostad: Lajović u četvrtfinalu posle predaje Janoviča!

 

Srpski teniser Dušan Lajović izborio je plasman u četvrtfinale ATP turnira u švedskom Bostadu, nakon što mu je Poljak Jirži Janovič predao meč pri vođstvu srpskog tenisera u setovima.

France Tennis French Open

Dušan Lajović je stigao do plasmana u četvrtfinale turnira u Bostadu, nakon samo jednog odigranog seta, pošto mu je njegov rival, Poljak Jirži Janovič predao meč zbog povrede levog stopala, na startu drugog seta, pri rezultatu 1:1 u gemovima.

Lajović je dobro otvorio duel i već u drugom gemu uspeo da oduzme servis visokom Poljaku, što će se ispostaviti prelomnim trenutkom u setu. U sedmom gemu, pri rezultatu 5:2 za srpskog tenisera, Janovič je zatražio medicinski tajm-aut zbog problema sa povredom levog stopala. Nakon ukazane pomoći, Lajović je bez većih problema priveo set kraju i rešio ga u svoju korist rezultatom 6:3.

U drugom setu su odigrana samo dva gema, da bi pri rezultatu 1:1, Poljak bio prinuđen da preda meč, pošto je bilo evidentno da se zbog problema sa povredom levog stopala otežano kreće, kao i da ima problema prilikom servisa, jer se oslanja na levu nogu.

Plasmanom u četvrtfinale turnira, Lajović je napravio odličan rezultat, što će mu pomoći u proboju na ATP listi. On će nakon turnira u Bostadu napredovati za više od 10 pozicija i biće oko 60. mesta.

Dušan Lajović će u četvrtfinalu snage odmeriti sa 5. nosiocem, Portugalcem, Žoaom Sousom.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP Rang Lista, ATP trka, ATP u Bastadu, Dušan Lajović, Rang Lista, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.