29/09/23 - 19:04h

Astronomski uspon: Pet meseci iz bajke momka čiji je idol Novak Đoković!

 

Pojavio se pravio niotkuda ovog proleća…


Jeste osvojio tri čelendžera od početka godine, ali do aprila iste nije imao niti jednu ATP pobedu u svojoj biografiji.

A onda je Mateo Arnaldi počeo da živi bajku. U roku od svega pet meseci uspeo je da se etablira visoko na najvećoj sceni.

U tom periodu ostvario je dve pobede nad Top 20 igrača. Pobedio je Holgera Runea (4) i Kamerona Norija (16). Stigao je do prvog ATP polufinala na turniru u Umagu, savladavši Jiržija Lehečku između ostalih. Ove godine je prvi put zaigrao i u glavnom žrebu sva četiri gren slema, a na US openu je stigao i do 4. kola, gde je zaustavljen od Alkarasa.

Dvadesetdvogodišnjak iz San Rema je potom bio možda i presudan faktor u plasmanu svoje reprezentacije u četvrtfinale Dejvis Kupa, čemu je doprineo sa dve pobede u singlu.

Iako vrlo mlad, može se pohvaliti i da je postao majstor taj-brejkova – od aprila ih je odigrao 16, a dobio 14. U istom tom periodu, dobio je 27 od 30 mečeva protiv lošije rangiranih rivala od sebe, čime je ojačao svoj status. Stigao je i do Top 50, trenutno je 48. igrač sveta.

Trenutno nastupa na Mastersu u Pekingu, gde se plasirao u osminu finala pobedom nad Volfom. Naredni rival mu je Nikolas Đari.

Mateo Arnaldi je uvek isticao da je njegov idol Novak Đoković, a sada se već može govoriti o tome da polako poprima neke njegove karakteristike.

PROČITAJTE JOŠ:

[/box]

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Mateo Arnaldi, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.