08/12/16 - 14:18h

Armenulić: Beker je kriv za pad, Novaku treba Sampras!

 

Proslavjeni teniski as i bivši Dejvis kup selektor naše zemlje, Radmilo Armenulić, smatra da Boris Beker snosi dobar deo odgovornosti za krizu Novaka Đokovića u drugoj polovinin odlazeće godine.


armenulic
Radmilo Armenulić nije bio iznenađen prekidom saradnje Đokovića i Bekera, naprotiv.

U intervjuu za “Večernje novosti”, on je istakao da je upravo Beker kriv što Novak nije dovoljno trenirao u poslednjih šest meseci.

Još pre nekoliko meseci sam predvideo ovakav rasplet. Bilo je potpuno jasno da će se razići. Ne može Beker da postavlja nikakve ultimatume, jer nije on unajmio Novaka, već naš teniser njega. Nije to baš bilo diplomatski sa njegove strane. Kritikovao je Noleta da nije trenirao, a on je prvi krivac za to. Normalno je da dođe do zasićenja, ne možete stalno da budete na maksimumu. Postoji period kada želite da malo povučete ručnu i napunite baterije.

Armenulić veruje da je Bekeru zasmetalo to što je Đoković rešio da više pažnje usmeri na porodicu.

Beker nije porodičan čovek, znate da se razvodio. Govorio je da tenis treba da mu bude najvažnija stvar u životu. Ne verujem da je Imaz imao tu moć da otera Bekera, ali verujem da Novak zna šta radi. Pogledajte samo kakav je tim okupio oko sebe.

Armenulić preporučuje Novaku Pita Samprasa za sledećeg trenera.

Moja preporuka je da tim pojača Pitom Samprasom. On je svakako bolje rešenje od Bekera, porodičan je čovek i imaće više razumevanja. Amerikanac ne mora sve vreme da bude sa njim, ali bar da se povremeno pojavi u loži, ohrabri ga dodatno, da korisne savete.

Iskusni stručnjak ne sumnja da će odlazak Bekera pozitivno uticati na Đokovića.

Mislim da može već na Australijan openu da se vrati u najbolju formu. On je svetski igrač i vratiće se na prvo mesto. Prvih šest meseci u 2017. će biti kritični zbog velikog broja bodova koje brani, ali posle će Marej osećati daleko veći pritisak – zaključio je Armenulić u razgovoru za “Novosti”.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, Radmilo Armenulić, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.