22/10/23 - 11:14h

Arapi sve dublje u tenisu, Saudijci dobijaju masters 1000 na uštrb Italijana?

 

Po određenim navodima, dogovor je već postignut!


Izgleda da ćemo od 2025. godine gledati masters 1.000 turnir u Saudijskoj Arabiji. Italijanski „Korijere dela Sera“ piše da bi već od 2025. Rijad mogao postati domaćin mastersa 1.000.

Tačnije, tako je u intervjuu za pomenuti list rekao predsednik italijanske teniske federacije, Anđelo Binagi.

Pokušavam da ubedim Gaudencija, predsednika ATP, da tenis nije kao drugi sportovi. Saudijska Arabija je možda atraktivno tržište, ali priče koje funkcionišu, kao naša, moraju da se zaštite. Ne smete da se plašite da će Saudijska Arabija napraviti paralelnu strukturu, kao u golfu. I nadam se da će Masters 1.000 koji će im ATP dati da održavaju od januara 2025. godine, možda u kombinaciji sa WTA, biti dovoljan da zadovolje svoju želju u tenisu. Sezona će počinjati tamo. Revolucija, svakako. Ali ATP finale mora da ostane ovde – rekao je Binagi, koji je najavio da će se svim silama boriti da ATP Finale ostane u Torinu.

Urednik teniski portala “Punto de Break”, Hoze Moron, zaključuje da je “stvar” već rešena.

-Pogledajte šta kaže. On ne pretpostavlja. On potvrđuje. On kaže da će Gaudenci, predsednik ATP dati Masters 1.000 Saudijskoj Arabiji.

ATP je već najavio neke promene za 2025, nestaće pet takmičenja serije 250, mastersi u Kanadi i Sinsinatiju će se povećati na 12 dana, pa bi i uvođenje ovog arapskog giganta moglo da bude u tom paketu. Sledeće pitanje je da li bi broj mastersa bio u tom slučaju povećan na deset. Od njihovog formiranja, 1990, uvek ih je bilo devet. Prvo ime ove serije bilo je „super 9“.

Ovakva promena nije nelogična jer je februar oduvek najmanje atraktivan mesec, jedini bez najvecih takmičenja. Samo u februaru nema ni gren slemova ni mastersa. Povod za razgovor je pitanje da li će Završni masters ostati u Torinu, kada mu 2025. istekne ugovor. Italijani su ove jeseni ostali bez Nekst Džena, završnog turnira do 21 godine, koji je preseljen u Džedu, pa se plaše ponavljanja sudbine.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Turniri, Vesti, Završni Masters


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.