16/01/15 - 16:14h

AO (žreb): Ana sa kvalifikantkinjom, Bojana na Vinči

 

Srpska teniserka Ana Ivanović sastaće se sa kvalifikantkinjom na startu ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Australije. Protivnica Jelene Janković u prvom kolu biće Timea Baščinski, Aleksandra Krunić se sastaje sa Amerikankom Loren Dejvis, dok će najteži posao imati Bojana Jovanovski, koja igra sa Robertom Vinči.

AP photo

Bojana Jovanovski i Ana Ivanovic

Najbolja srpska teniserka, Ana Ivanović, će nakon susreta sa kvalifikantkinjom igrati sa boljom iz duela Polona Hercog – Ćijang Vang. U trećoj rundi Srpkinja bi mogla da naleti na Belindu Benčič, dok joj četvrto kolo donosi Makarovu. U Aninom delu žreba od favoritkinja je Simona Halep, a u eventualnom polufinalu tu je i Marija Šarapova.

Jelena Janković u prvom kolu igra sa Švajcarkinjom Timeom Baščinski, a ako je savlada čeka je najverovatnije Kimiko Date Krum, dok bi u trećem kolu mogla da naleti na Garbinje Mugurusu iz Španije. U Jeleninom delu žreba je i Serena Vilijams, a sanjom bi JJ igrala u četvrtom kolu.

Bojana Jovanovski ima dosta težak posao na startu jer se sastaje sa Robertom Vinči, a ako prođe dalje ide na Makarovu. Bojana je u delu žreba u kome je i Ana Ivanović.

Aleksandra Krunić u prvom kolu igra sa Amerikankom Loran Dejvis, a i u drugom bi mogla da joj dođe teniserka iz te zemlje, pošto čeka bolju iz meča Venus Vilijams – Marija-Teresa Toro-Flor. Aleksandra bi eventualnim iznenađenjem mogla da obezbedi duel sa Kamilom Đorđi ili Flavijom Penetom u trećoj rundi.

Serena Vilijams se u prvom kolu sastaje sa Belgijankom Alison van Ujtvank, dok bi već u drugom kolu igrala sa Verom Zvonarjevom. Marija Šarapova u prvom kolu čeka kvalifikantkinju, a u drugom bolju iz meča još jedne kvalifikantkinje i Sorane Kirstee. Simona Halep se u prvom kolu sastaje sa Karin Knap iz Italije.

Derbi kola u ženskoj konkurenciji igraju Sloun Stivens i Viktorija Azarenka, a pobednika tog duela čeka Dankinja Karolina Voznjacki. Dok Agnješka Radvanska u prvom kolu igra sa Kurumi Narom, a protivnica Eženi Bušar na startu je Ana-Lena Fridsman iz Nemačke.

Što se Hvatica tiče, Dona Vekić igra sa Monom Bartel u prvoj rundi, a ako prođe verovatno sa Petrom Kvitovom. Mirjana Lučić-Baroni je za protivnicu dobila Terezu Smitkovu iz Češke, a ko bude bolji ide na pobednicu italijanskog derbija, Đorđi – Peneta. Ana Konjuh u prvom kolu igra sa Ribarikovom, a u eventualnoj drugoj rundi protivnica je bolja iz duela kvalifikantkinje i Šuai Peng.

Što se Slovenije tiče jedini predstavnik je Polona Hercog koja u prvom kolu igra sa Ćijang Vang, a ako pobedi najverovatnije će se sastati sa Anom Ivanović.

Pored meča Azarenka – Stivens koji je nesumljivo derbi kola, interesantno će biti i u duelima Mugurusa – Eraković, Cibulkova – Flipkens, Peneta – Đorđi, Gergeš – Benčić.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Agnješka Radvanjska, Aleksandra Krunić, Ana Ivanović, Ana Konjuh, Australian Open, Belinda Benčić, Bojana Jovanovski, Eužen Bušar, Grend Slem, Hrvatska, Jelena Janković, Kimiko Date Krum, Marija Šarapova, Mirjana Lučić-Baroni, Petra Kvitova, Polona Hercog, Serena Vilijams, Simona Halep, Sloan Stivens, Slovenija, Sorana Kirstea, Teniserke, Turniri, Vesti, Viktorija Azarenka, Zreb


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.