11/01/24 - 08:08h

AO: Švojntek sa grend slem šampionkom već u prvom kolu!

 

Kakav žreb za svetsku broj jedan!


Foto: Getty Images North America

Možda bi se žreb za prvi grend slem sezone u ženskoj konkurenciji mogao okarakterisati vrlo dobrim indikatorom koliko je zapravo varijacija kod dama. Najbolja teniserka sveta, Iga Švjontek, igraće u prvom kolu Australijan opena protiv šampionke ovog takmičenja iz 2020. godine – Sofijom Kenin.

I ne samo to, vrlo moguće da je u drugom kolu čeka još jedna – Anđelik Kerber. Nemica prethodno treba da savlada Daniel Kolins.

Kerber je samo jedna od povratnica na veliku scenu. Odigraće tek drugi turnir u poslednjih 18 meseci, od kad je postala majka. Prva od svoja tri grend slem trofeja, Nemica je osvojila baš u Melburnu, 2016.

Iz istog razloga je odsustvovala Naomi Osaka. Japanka se ove godine vraća takmičarskom tenisu šest meseci nakon porođaja, ali joj žreb nije bio milostiv, pošto će u prvom kolu igrati sa 16. nositeljkom Karolin Garsijom.

Velika vest i povratak Karolin Vozniacki. Dankinja je rodila dvoje dece pre povratka, pauza je bila nešto duža. Zaigrala je prošle godine na američkoj turneja ali je pauzirala do januara. Osvajačica Australijan opena 2018. takođe neće imati lak zadatak u prvom kolu – protivnica je Magda Linet, 20. nositeljka koja je prošle godine stigla do polufinala u Melburnu.

Drbi prvog kola biće i meč treće nositeljke Elene Ribakine sa bivšom broj jedan, Karolinom Pliškovom.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Turniri


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.