19/01/15 - 08:50h

AO: Slovenci polovični prvog dana

 

Prvog dana Otvorenog prvenstva Australije u tenisu teniseri iz Slovenije ostvarili su polovičan učinak. Polona Hercog se plasirala u drugo kolo pobedom nad Kineskinjom Vang rezultatom 2:1, dok je Blaž Kavčič poražen od Australijanca Dakvorta sa 3:2, nakon tri sata i 48 minuta tenisa. Protivnica Slovenke je Lusi Hradecka, koja je na opšte iznenađenje eliminisala petu teniserku sveta Anu Ivanović.

Tenis

Tenis

Polona Hercog je loše započela meč, dozvolila rivalki prednost od 2:0 na smamom startu seta, a onda je Kineskinja održavala stečeno i lako osvojila uvodni set rezultatom 6:3. Drugi set krenuo je bolje po Slovenku, koja je napravila brejk za 3:1, Vang uspeva da vrati na 3:4, ali već u narednom gemu Polona oduzima ponovo servis rivalki, a potom i materijalizuje stečeno za 6:3. U trećem setu Polona Hercog je posle razmene brejkova na startu napravila dva i na kraju slavila sa 6:2.

Prvi set meča Kavčič – Dakvort pripao je vrlo lako Australijancu, koji je sa dva brejka prelomio i slavio sa 6:2. U drugom setu brejkova nije bilo do jedanaestog gema kada je Slovenac došao do 6:5, a potom i 7:5, za 1:1. U trećem setu teniseri su razmneili po jedan brejk, a onda je u taj-brejku bilo vrlo zanimljivo, ali se Dakvort bolje snašao za 9:7, tj. 7:6. Četvrti set počonje brejkom Australijanca, ali u nastavku Blaž uspeva da preokrene, načini dva brejka i slavi sa 6:3. U odlučujućoj partiji brejkova nije bilo do šestog gema, onda je Australijanac vezao tri gema za konačnih 6:2.

Polona Hecog će se u narednom kolu sastati sa Lusi Hradeckom, koja je danas sa 2:1 eliminisala Anu Ivanović i napravila veliko iznenađenje.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Australian Open, Blaž Kavčić, Grend Slem, Polona Hercog, Slovenija, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.