18/01/13 - 09:00h

AO: Nole u osmini finala!

 

Srpski teniser Novak Đoković pobedom na Čehom Radekom Štepanekom plasirao se u osminu finala ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Australije. Nole je do pobede došao rezultatom 3:0, po setovima 6-4 6-3
7-5. U narednoj rudni Đoković će se sastati sa boljim iz duela Kveri – Vavrinka.

N. Đoković667
R. Štepanek435
Novak Djokovic

Novak Djokovic

U prvom setu igralo se čvrsto, objica tenisera dobro su servirali pre svega. Novak je uspeo da iskoristi svoju drugu brejk loptu, dok Štepanek svoju jedinu nije i to je presudilo. U desetom gemu naš teniser bio je agresivniji iskoristio je drugu priliku za brejk i dobio ovaj set rezultatom 6:4.

U drugom setu nastavilo se sa dobrom igrom sa obe strane. U ovom delu igre videli smo samo jednu brejk loptu i nju je Novak Đoković iskoristio dobivši drugi deo igre rezultatom 6:3.

Treći set bio je najneizvesniji, ako se za prva dva uopšte može reći da su bila lakša. Đoković je u uvodim gemovima imao veliki broj brejk šansi koje nije iskoristio. Sigurnim servisima došlo se do rezultata 5:5. Posle toga Novak dobija još brejk šansi, koristi jednu i dobrim sledećim servis gemom rešava ovaj meč u tri seta. Rezultat u trećem setu bio je 7:5 za Novaka Đokovića.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Australian Open, Australian Open 2013, Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Treće kolo, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.