15/01/15 - 08:40h

AO (kvalifikacije): Srpkinja i Crnogorka poražene, Hrvatica u drugom kolu

 

Srpska teniserka Jovana Jakšić poražena je u prvom kolu kvalifikacija za ovogodišnji Australijan Open. Bolja od naše teniserke bila je Lusi Hradecka iz Češke rezultatom 2:0. Četvrta nositeljka u kvalifikacijama, Crnogorka, Danka Kovinić poražena je takođe, a od nje je bila bolja iskusna Francuskinja Virdžini Razano. Hrvatica Petra Martić prošla je u drugo kolo, eliminisavši Rumunku Bogdan.

Jovana Jaksic

Jovana Jaksic

Jovana Jakšić je loše počela svoj meč, dozvolila Čehinji da napravi brejk u drugom gemu, ali je onda Srpkinja vratila isti i došla do izjednačenja 2:2. U nastavku seta brejkova nije bilo sve do pred kraj kada je Lusi Hradecka u osmom gemu oduzela servis Jovani, a onda i lako potvrdila stečeno za konačnih 6:3. U drugom setu opet bolji start Čehinje, dva brza brejka za 2:1 i 4:1, Jovana je vratila jedan izgubljeni servis, ali je novim brejkom Lusi Hradecka stigla do konačnih 6:3.

Crnogorka, Danka Kovinić, je u duelu sa iskusnom Virdžini Razano odigrala jako loš prvi set u kome je Francuskinja napravila tri brejka, u prvom, trećem i petom gemu, te ga osvojila ubedljivim rezultatom 6:0. U drugom periodu rivalke su na startu razmenile po jedan brejk, potom isto učinile u sedmom i osmom gemu, da bi u devetom Razano novim oduzetim servisom stigla do 5:4, a potom potvrdila stečeno za konačnih 6:4 u drugom delu igre.

Jedinu pobedu od teniserki iz regiona zabeležila je teniserka iz Hrvatske, Petra Martić. U duelu sa Rumunkom Anom Bogdan Hrvatica je bila dominantna, u prv om setu dva puta oduzela servis rivalki, za 2:1 i 5:2, te lako rešila set u svoju korsit rezultatom 6:2. Drugi period je bio identičan. Petra je pravila brejk u opet u trećem gemu, a potom još jedan u devetom, za konačnih 6:3. Njena rivalka u narednom krugu kvalifikacija biće Kuličkova.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Australian Open, Crna Gora, Danka Kovinić, Grend Slem, Hrvatska, Jovana Jakšić, Kvalifikacije, Petra Martić, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.