14/01/15 - 08:44h

AO (kvalifikacije): Srbi poražen, Hrvati polovični

 


Srpski teniseri Peđa Krstin i Ilija Bozoljac nisu uspeli da se plasiraju u drugo kolo kvalifikacija za prvi Grend slem sezone, dok su sa druge strane teniseri iz Hrvatske imali poloviča učinak, jer se Mate Delić plasirao dalje, a Antonio Veić je poražen. Bolji od Krstina bio je Italijan Vani sa 7:6 (7:5), 6:2, dok je Bozoljca eliminisao Francuz Lokoli rezultatom 6:3, 7:6 (7:5).

Pedja Krstin

Pedja Krstin, Foto: D. Stojnic

Krstin i Vani duel su počeli sigurnim servisima, a tako je bilo tokom čitavog prvog seta, pa se pobednik tražio u taj-brejku. U njemu se bolje snašao Italijan, iskoristio prvu set loptu za 7:5 i konačnih 7:6. U drugom setu Vani je napravio brejk u prvom gemu, a to je ponovio i u sedmom, te je kasnije postavljeno konačnih 6:2.

Ilija Bozoljac je prvi set od Francuza Lokolia izgubio nakon izgubljenog servisa u osmom gemu i materijalizovanja brejka od strane tenisera iz Francuske za 6:3. Drugi set rešen je u taj-brejku u kome je bilo preokreta, ali je Lokoli iskoristio prvu meč loptu, za 7:5 i konačnih 7:6.

Što se tenisera iz Hrvatske tiče poražen je Antonio Veić od Španca De La Nave, a jedini brejk u prvom setu tog meča bio je mini brejk iz “trinaestog gema” koji je napravio Španac za 4:3, a kasnije je bilo 7:5, za konačnih 7_6 u prvom setu. Drugi set takođe je bio neizvestan, a kada se očekivao taj-brejk u jedanaestom gemu De La Nava je napravio brejk, zatim ga i potvrdio za konačnih 7:5.

Pobedu je zabeležio Mate Pavić, koji je rezultatom 2:1 bio bolji od Gruzijca Basilašvilija. Prvi set je Gruzijac osvojio brejkovima u prvom gemu i devetom za konačnih 6:3, ali je Hrvat u drugom istdržao do taj-brejka, a tamo došao do prednosti od 5:4, uspeo je da ju iskorsti za konačnih 7:4, tj. 7:6. Treći period, koji se u kvalifikacijama igra do osam, pripao je Paviću koji je u poslednjem poenu napravio mini brejk, za konačnih 8:6. On će se u sledećoj rundi sastati sa Bučananom.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Antonio Veić, Australian Open, Grend Slem, Hrvatska, Ilija Bozoljac, Kvalifikacije, Peđa Krstin, Rezultati, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari