14/01/15 - 08:44h

AO (kvalifikacije): Srbi poražen, Hrvati polovični

 

Srpski teniseri Peđa Krstin i Ilija Bozoljac nisu uspeli da se plasiraju u drugo kolo kvalifikacija za prvi Grend slem sezone, dok su sa druge strane teniseri iz Hrvatske imali poloviča učinak, jer se Mate Delić plasirao dalje, a Antonio Veić je poražen. Bolji od Krstina bio je Italijan Vani sa 7:6 (7:5), 6:2, dok je Bozoljca eliminisao Francuz Lokoli rezultatom 6:3, 7:6 (7:5).

Pedja Krstin

Pedja Krstin, Foto: D. Stojnic

Krstin i Vani duel su počeli sigurnim servisima, a tako je bilo tokom čitavog prvog seta, pa se pobednik tražio u taj-brejku. U njemu se bolje snašao Italijan, iskoristio prvu set loptu za 7:5 i konačnih 7:6. U drugom setu Vani je napravio brejk u prvom gemu, a to je ponovio i u sedmom, te je kasnije postavljeno konačnih 6:2.

Ilija Bozoljac je prvi set od Francuza Lokolia izgubio nakon izgubljenog servisa u osmom gemu i materijalizovanja brejka od strane tenisera iz Francuske za 6:3. Drugi set rešen je u taj-brejku u kome je bilo preokreta, ali je Lokoli iskoristio prvu meč loptu, za 7:5 i konačnih 7:6.

Što se tenisera iz Hrvatske tiče poražen je Antonio Veić od Španca De La Nave, a jedini brejk u prvom setu tog meča bio je mini brejk iz “trinaestog gema” koji je napravio Španac za 4:3, a kasnije je bilo 7:5, za konačnih 7_6 u prvom setu. Drugi set takođe je bio neizvestan, a kada se očekivao taj-brejk u jedanaestom gemu De La Nava je napravio brejk, zatim ga i potvrdio za konačnih 7:5.

Pobedu je zabeležio Mate Pavić, koji je rezultatom 2:1 bio bolji od Gruzijca Basilašvilija. Prvi set je Gruzijac osvojio brejkovima u prvom gemu i devetom za konačnih 6:3, ali je Hrvat u drugom istdržao do taj-brejka, a tamo došao do prednosti od 5:4, uspeo je da ju iskorsti za konačnih 7:4, tj. 7:6. Treći period, koji se u kvalifikacijama igra do osam, pripao je Paviću koji je u poslednjem poenu napravio mini brejk, za konačnih 8:6. On će se u sledećoj rundi sastati sa Bučananom.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Antonio Veić, Australian Open, Grend Slem, Hrvatska, Ilija Bozoljac, Kvalifikacije, Peđa Krstin, Rezultati, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.