18/01/13 - 09:30h

AO: Janku opet maraton!

 

Srpski teniser Janko Tipsarević još jednom je na Otvorenom prvenstvu Australije igrao maratonski meč. Janko je u trećem kolu protiv Žulijana Benetoa iz Francuske slavio rezultatom 3:2, po setovima 3-6
6-4 2-6 6-4 6-3. U osmini finala Tipsarević se sastaje sa Nikolasom Almagrom iz Španije.

J. Tipsarević36266
Ž. Beneto64643
Janko Tipsarevic

Janko Tipsarevic

Janko Tipsarević je loše ušao u meč, bio je nesiguran, te je dozvolio brejk protivniku i prednost od 4:1. U nastavku je srpski teniser pokušao da se vrati u meč, ali nije uspeo, te je Francuz prvi set dobio rezultatom 6:3.

U drugom setu nastavila se žestoka borba. Beneto je sjajno servirao, Tipsarević mu se pridružio pa su tako došli do rezultata 5:4 za srpskog tenisera uz servis Francuza. Janko je tada bio još agreisivniji i uspeo je da prvi put u meču oduzme servis Benetou. Ovim gemom Janko osvaja ovaj set rezultatom 6:4 i dolazi do izjedančenja – 1:1.

Treći set kao da nije postojao za Janka. Žulijen Beneto je dominirao, uspeo čak dva puta da oduzme servis srpskom igraču i rutinski privede set kraju. Ovaj deo igre Francuz je dobio rezultatom 6:2.

Za četvrti set se može reći da je identičan kao i drugi. Obojica su sjajno servirali i tako došli do rezultata 5:4 za Janka uz servis Benetoa. Tipsarević je opet agresivan i dobija gem sa nulom za izjednačenje – 2-2. ovaj deo igre Tipsarević dobija rezultatom 6:4.

Dobru energiju iz finiša četvrtog seta Janko Tipsarević prenosi i u peti. Brzo dolazi do brejka i prednosti od čak 3:0. U nastavku, već premoreni Beneto nije mogao da prati ritam razigranog Tipsarevića i Srbin dolazi do tri vezane meč lopte na servis Francuza. Međutim, Beneto je ispalio pet strašnih servisa i još bolje odigrao u polju tako da je Janko morao svojim servisom da rešava meč. U poslednjem servis gemu srpski teniser je dobrom igrom došao do 6:3 za novu pobedu u pet setova u Australiji ove godine.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Australian Open, Australian Open 2013, Grend Slem, Janko Tipsarevic, Teniseri, Treće kolo, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.