18/01/14 - 09:59h

AO (dubl): Ziki i Nestor pobedili, JJ i Knap eliminisane

 

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor plasirali su se u osminu finala na Australijan Openu, dok je sa druge strane Jelena Janković u paru sa Italijankom Karin Knap poražena u drugom kolu. Nestor i Zimonjić su plasman dalje obezbedili pobedom nad dublom iz Hrvatske koji čine Marin Draganja i Mate Pavić, a rezultat tog duela bio je 2:0, po setovima 7:5, 6:1. Bolje od Jelene i Karin bile su Ruskinje Ekatarina Makarova i Elena Vesnina rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:3.

Nenad Zimonjic, Monte Karlo

Nenad Zimonjić i Daniel Nestor

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor su imali malih problema u prvom setu, ali su ga na kraju rešili u svoju korist. Set je tekao bez brejka, svi teniseri su bili sigurni na servisu i kada se očekivao taj-brejk, u dvanaestom gemu, Srbin i Kanađanin su oduzeli servis Hrvatima i osvojili prvi deo igre rezultatom 7:5. U drugom setu Nenad i Danijel su uspeli da naprave dva brejka u prvih pet gemova i steknu veliku prednost od 5:0. U nastavku seta svaki dubl je osvojio po gem, pa su Srbin i Kanađanin osvojili drugi set rezultatom 6:1.

Jelena Janković i Karin Knap poražene su od Ruskinja Elene Vesnine i Katarine Makarove, koje su inače treći nosioci u ženskom dublu. Ruskinje su u prvom setu napravile brejk u trećem gemu, stigle do 2:1, a potom i 3:1, te stečenu prednost održavale do kraja seta, koji su osvojile rezultatom 6:4. U drugom setu uspele su čak dva puta da oduzmu servis Srpkinji i Italijanki. Prvi brejk Makarova i Vesnina napravile su u sedmom gemu za 4:3, a drugi za konačnih 6:3.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Australian Open, Australian Open 2014, Drugo Kolo, Dubl igrač, Grend Slem, Jelena Janković, Nenad Zimonjić, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
Darko January 18, 2014 Odgovori

Bravo

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.