19/01/13 - 10:30h

AO (dubl): Ziki i Linšted poraženi, JJ ide dalje

 

Srpski teniser Nenad Zimonjić nije uspeo da se u paru sa Robertom Linštedom iz Švedse plasira u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije. Od njih su bolji bili Frnacuzi Žulijan Beneto i Eduard Rožer Vaslan rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 6:7(7), 7:6(7). Za razliku od Nenada Jelena Janković se u paru sa Hrvaticom Lučić-Baroni plasirala u narednu rundu pošto su im devete nositeljke Nemica Ana Lena Grenefeld i Čehinja Kveta Peške predale meč.

N. Zimonjić/R. Linšted376
Ž. Beneto/E. Rožer-Vaslan667
Nenad Zimonjic

Nenad Zimonjic

U prvom setu počelo se oprezno i sa jedne i sa druge strane. Francuzi su međutim iskoristili jedinu priliku za brejk koju su imali i tako došli do prednosti. Nenad i Robert su pokušali da se vrate u meč, ali nisu uspeli, te je set posle pola časa igre pripao Francuzima rezultatom 6:3.

U drugom setu nastavilo se sa neizvesnom igrom. Svako od tenisera dobro je servirao, pa se tako otišlo u “trinaesti gem”. U taj-brejku se nastavila neizvesnost, ali su Zimonjić i Linšted nekako uspeli da dodju do mini brejka i dobiju ovaj gem rezultatom 7:5 za izjednačenje – 1:1. Drugi set trajao je sat vremena.

Treći set opet je bio bez brejkova, pa je taj-brejk bio neminovan. Međutim ovoga puta su se u odlučujućem gemu bolje snašli Beneto i Rožer Vaslan i tako dobili ovaj taj-brejk rezultatom 7:5, za konačnih 2:1.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Australian Open, Australian Open 2013, Dubl igrač, Grend Slem, Jelena Janković, Nenad Zimonjić, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.