15/01/14 - 09:16h

AO (dubl): JJ uspešna, Bojana eliminisana

 

Srpska teniserka Jelena Janković prošla je dalje u konkurenciji dublova, dok je Bojana Jovanovski okončala takmičenje u prvom kolu. Jelena je zajedno sa Karin Knap pobedila rusku kombinaciju Pavljučenkova-Zvonarjova rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:4, dok su Jovanovski i Dona Vekić osvojile samo jedan gem u porazu od Anabel Medine Gariges i Jaroslave Švedove od 2:0, po setovima 6:0, 6:1.

Jelena Jankovic

Jelena Jankovic

Jelena Janković i Karin Knap odlično su započele takmičenje u konkurenciji dublova. One su u prvom setu dva puta oduzele servis Pavljučenkovoj i Zvonarjevoj i to u petom (3:2) i sedmom gemu (5:2). U nastavki seta samo su materijalizovale stečeno i svojila prvi set rezultatom 6:2. U drugom setu Ruskinje su startovale brejkom i povele 2:0, ali su Srpkinja i Italijnaka smanjile, brejkom na 2:1, a onda u devetom gemu napravile brejk za 5:4, a potom i osvojile drugi set rezultatom 6:4.

U sledećoj rundi Jelena i Knap igraće sa pobednicama meča Dejvis/Dominges Lino – Makarova/Vesnina.

Sa druge strane Bojana Jovanovski i Hrvatica Dona Vekić se nisu proslavile u svom dubl meču. One su u prvom setu pretrpele čak tri brejka, u prvom, trećem i petom gemu, za konačnih 6:0, za Anabel Medinu Gariges i Jaroslavu Švedovu. U drugom setu Srpkinja i Hrvatica su se “upisale na semafor”, osvojile jedan gem, ali je to bilo sve, tako da su Španjolka i Ruskinja osvojile i drugi set ubedljivo, ovoga puta rezultatom 6:1.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Australian Open, Australian Open 2014, Bojana Jovanovski, Dubl igrač, Grend Slem, Jelena Janković, Prvo kolo, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.