19/01/15 - 14:49h

AO: Australijski tinejdžer šokirao Gulbisa!

 

Tanasi Kokinakis, 18-godišnji Australijanac priredio je najveće iznenađenje u muškom delu turnira prvog dana. Kokinakis je savladao 11. nosioca Letonca Ernestsa Gulbisa nakon pet odigranih setova sa, 5:7, 6:0, 1:6, 7:6(2), 8:6, posle četiri sata i sedam minuta igre.

Kokinakis

Kokinakis

Australijski tinejdžer će u narednoj rundi na megdan zemljaku Semjuelu Grotu, koji je bio bolji od srpskog tenisera Filipa Krajinovića posle tri odigrana seta – 6:3, 7:6(4), 6:4. Kokinakis se u glavnom žrebu našao usled poziva organizatora i poverenje je bez sumnje opravdao.

Gulbis je prvi set dobio tesnim rezultatom, posle velike borbe, ali to nije demoralisalo talentovanog Kokinakisa, koji je nošen podrškom frenetične publike odgovorio u drugom setu, osvojivši ga bez izgubljenog gema.

U nastavku je bilo puno preokreta i oscilacija u igri oba tenisera. Gulbis je nakon ubedljivo izgubljenog drugog seta, treći odigrao sjajno i slavio sa 6:1. Potom su usledila dva vrlo neizvesna seta. Ishod četvrtog seta je rešen u taj-brejku u kome je Kokinakis slavio sa 7:2.

Odlučujući set je doneo veliku dramu i neizvesnost, a set je završen na razliku, pošto u petom setu nema taj-brejka. Mladi Australijanac je imao jače živce i bolju koncentraciju u samoj završnici, pa je uspeo da slavi veliku pobedu sa 8:6.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP Rang Lista, Australian Open, Australijan Open 2015, Ernests Gulbis, Grend Slem, Prvo kolo, Rang Lista, Rezultati, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.