02/07/15 - 09:52h

Animirani film o Novaku koji će vas podsetiti kako nastaju istinski šampioni (video)

 


Koliko puta smo sa Novakovih usana čuli “ajmo”, “idemo” ili jednostavno neki drugi urlik koji je protivniku terao strah u kosti, a našem teniseru davao snagu da izdrži u teškim trenucima i dođe do cilja. Za najboljeg na svetu cilj je samo jedan -- stalno pobeđivati i učiniti ponosnim sebe, ali i čitavu naciju koja je već čitavu deceniju uz Novaka. Ipak, najbolji teniser planete nije samo inspiracija ljudima iz Srbije, sa Balkana, već i iz čitavog sveta. Novak Đoković odavno je prerastao okvir nacionalnog, regionalnog, pa i junaka Starog kontinenta. Novak je svetski poznato lice i sportski brend koji stoji rame uz rame sa najvećim legendama tenisa i sporta uopšte. Stoga ne treba da čudi što je Novak inspiracija za brojne crteže, reklamne kampanje, humanitarni rad, ali i mlade umetnike, kojima je postao istinsko nadahnuće.

novak animirani film 1

U ovom animiranm filmu autorke Zuzane Šišak prikazan je životni put Novaka Đokovića, od malenog dečaka, koji svoje detinjstvo provodi na Kopaoniku i koji gledajući kako legendarni Pit Sampras podiže pobednični pehar na Vimbldonu u sebi otkrva želju i rešenost da isto uradi jednog dana. Na simpatičan način prikazan je mali Nole koji udarajući tenisku loptu u čuveni zid na ovoj planini pravi prve teniske korake, dok mu istovremeno vimbldonski pehar postaje lajt motiv u snovima.

AJDE! - Inspirational movie about Novak Djokovic

Kao i ostala deca, tako je i Nole 1999. godinu, a time i deo detinjstva, umesto na igralištu i teniskom terenu, proveo u skloništu, suočavajući se sa strahotama rata i svim onim lošim što on donosi. U tim (najtežim) trenucima Novak pronalazi svoj stari crtež tog čuvenog vimbldonskog pehara, koji u njemu potvrđuje želju da pehar ponosno drži u rukama. Treniranje u praznom bazenu, bezbroj udarenih lopti, porazi na startu profesionalne karijere teraju Novaka da još više trenira, radi i da se trudi i da kroz mentalnu i fizičku snagu dođe do najvećih teniskih visina.

Konačno je došla i ta furiozna 2011. godina kada Novak u finalu pobeđuje Rafu Nadala i podiže pehar koji je do tada imao samo u dečačkim snovima. Komad papira koji je čvrsto držao u rukama tokom teških dana sada se pretvorio u stvarnost, u stvarnost u kome nekada mali Nole postaje idol nekim novim klincima, koji nastavljaju Novakov san.

novak animirani film 3

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, Pit Sampras, Tenis Video, Vimbldon, Zanimljivosti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.