10/11/15 - 16:51h

Andrea Petković u depresiji, pomišlja na kraj karijere

 

Nemica Andrea Petković u poslednje vreme beleži vrlo loše rezultate, a nakon debakla u kineskom Žuhaju od Španjolke Karle Suarez Navaro sa 6:0, 6:0 obelodanila je da zbog porodičnih problema razmišlja da okonča karijeru.

Andrea

Andrea

Nemačka teniserka srpskog porekla otkrila je da joj je majka teško bolesna, usled čega ima veliki problem da se fokusira na obaveze na terenu.

Osetila sam da je ovo možda godina kada bih mogla da prelomim da li želim i dalje da igram tenis, pošto ima još mnogo lepih stvari u životu kojima bih mogla da se bavim. Ove godine sam po prvi put u karijeri imala osećaj kao da gubim vreme igrajući tenis, a nikada do sada nisam tako nešto osetila“, rekla je Petković u izjavi za “WTA Insajder”.

Nemica nije zabeležila neki zapažen rezultat još od aprila meseca i polufinala turnira u Čarlstonu, a svemu tome je doprinela i majčina bolest, koja je Andreu odvajala od terena i nastupa na turnirima.

Osećala sam da je ovo mučenje, u poslednjih nekoliko meseci izgubila sam strast za tenisom. Svaki put kada bih bila daleko od kuće, padala bih u depresiju. Cela ova godina je bila teška za mene i moju porodicu“, dodala je teniserka rodom iz Tuzle.

Andrea je istakla i da nije želela da odustane zato što je profesionalac.

Išla sam na svaki trening, igrala na turnirima, vežbala u teretani, radila sa fizioterapeutom, održavala formu. Trudila sam se da budem profesionalac, uprkos svemu što se događalo, a vezano je za moju porodicu“, iskrena je bila Andrea Petković u intervjuu za “WTA Insajder”

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Andrea Petković, Intervju, Rang Lista, Teniserke, Turniri, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.